Crno-bijeli: Rano je za velike priče...!

Vanja Marinković i Mihajlo Andrić bez euforije se osvrću na trijumf u Zagrebu i seriju pobeda u ABA ligi.

Košarka 30.10.2017 | 22:15
Crno-bijeli: Rano je za velike priče...!
Poredeći igre koje je Partizan prikazao protiv MZT Skoplja i Mornara, sa ovonedeljnim nastupima u Bilbau i Zagrebu, deluje neverovatno koliko je tim Miroslava Nikolića postao bolji, uigraniji i ozbiljniji u roku od tri-četiri nedelje.

Čak je i sam trener posle utakmice otvoreno rekao da je iznenađen lakom pobedom nad Cibonom, koja je u 6. kolo ABA lige ušla sa istim skorom kao crno-beli, ali i kao favoriti regionalnog takmičenja, poput Crvene zvezde i Cedevite.

Partizan je sredinom druge četvrtine stigao do dvocifrene prednosti i samo početkom poslednjeg perioda bio stavljen na kakva-takva iskušenja, kada je domaćin prišao sa 20 na osam poena zaostatka.

"Očekivali smo da Cibona pruži jači otpor. Ipak su nedavno pobedili Cedevitu i imaju dobre, iskusne igrače, kao što su Žorić i Tomas. Znači nam što smo ostvarili novu pobedu i nadam se da ćemo nastaviti seriju u utorak protiv Limoža, pa da onda u dobrom raspoloženju počnemo da se spremamo za derbi", kaže za MONDO Vanja Marinković, jedan od nosilaca Partizanove ubojite tranzicione igre.

Mihajlo Andrić je krajem prve i početkom druge četvrtine "izbombardovao" Cibonu trojkama. Posle promašenog prvog pokušaja, vezao je četiri pogotka iza linije 6,75 metara.

"Očito da je to moj kvalitet i jedan od načina na koji najbolje mogu da doprinesem timu. Jednostavno sam iskoristio prostor koji mi se ukazao u tim trenucima", skromno će Andrić.



Kao igrač koji je prve godine u seniorskoj konkurenciji proveo radeći sa Duškom Vujoševićem, popularni Miha kaže da će ekipa ostati imuna na euforiju koja se javila među navijačima posle četiri pobede zaredom u ABA ligi.

"Ne treba se zaletati. Prošlo je tek šest kola i tek nam sledi težak raspored. Vidimo da nam navijači prognoziraju siguran plasman u plej-of i borbu za nešto, ali sada nema govora o tome. Znamo da možemo i da treba da igramo bolje, a mislim da ćemo to i postići".

Marinković je mlad, ali dovoljno iskusan igrač, tako da je i on na istim "talasnim dužinama".

"Dobro je što smo pri vrhu tabele, ali mnogo je rano da pričamo o ciljevima. Imamo još tri kola, onda sledi pauza, koja ko zna kako će kome da 'legne', a plej-of je tek u martu, aprilu. Dobro je što nam se nije ponovila 2015, kada smo isto slabo počeli sezonu i trebalo nam je mnogo više vremena da se izvučemo iz krize".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar