Црно-бијели: Рано је за велике приче...!

Вања Маринковић и Михајло Андрић без еуфорије се осврћу на тријумф у Загребу и серију победа у АБА лиги.

Кошарка 30.10.2017 | 22:15
Црно-бијели: Рано је за велике приче...!
Поредећи игре које је Партизан приказао против МЗТ Скопља и Морнара, са овонедељним наступима у Билбау и Загребу, делује невероватно колико је тим Мирослава Николића постао бољи, уигранији и озбиљнији у року од три-четири недеље.

Чак је и сам тренер после утакмице отворено рекао да је изненађен лаком победом над Цибоном, која је у 6. коло АБА лиге ушла са истим скором као црно-бели, али и као фаворити регионалног такмичења, попут Црвене звезде и Цедевите.

Партизан је средином друге четвртине стигао до двоцифрене предности и само почетком последњег периода био стављен на каква-таква искушења, када је домаћин пришао са 20 на осам поена заостатка.

"Очекивали смо да Цибона пружи јачи отпор. Ипак су недавно победили Цедевиту и имају добре, искусне играче, као што су Жорић и Томас. Значи нам што смо остварили нову победу и надам се да ћемо наставити серију у уторак против Лиможа, па да онда у добром расположењу почнемо да се спремамо за дерби", каже за МОНДО Вања Маринковић, један од носилаца Партизанове убојите транзиционе игре.

Михајло Андрић је крајем прве и почетком друге четвртине "избомбардовао" Цибону тројкама. После промашеног првог покушаја, везао је четири поготка иза линије 6,75 метара.

"Очито да је то мој квалитет и један од начина на који најбоље могу да допринесем тиму. Једноставно сам искористио простор који ми се указао у тим тренуцима", скромно ће Андрић.



Као играч који је прве године у сениорској конкуренцији провео радећи са Душком Вујошевићем, популарни Миха каже да ће екипа остати имуна на еуфорију која се јавила међу навијачима после четири победе заредом у АБА лиги.

"Не треба се залетати. Прошло је тек шест кола и тек нам следи тежак распоред. Видимо да нам навијачи прогнозирају сигуран пласман у плеј-оф и борбу за нешто, али сада нема говора о томе. Знамо да можемо и да треба да играмо боље, а мислим да ћемо то и постићи".

Маринковић је млад, али довољно искусан играч, тако да је и он на истим "таласним дужинама".

"Добро је што смо при врху табеле, али много је рано да причамо о циљевима. Имамо још три кола, онда следи пауза, која ко зна како ће коме да 'легне', а плеј-оф је тек у марту, априлу. Добро је што нам се није поновила 2015, када смо исто слабо почели сезону и требало нам је много више времена да се извучемо из кризе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар