"Što je lovio Dajera, ako je htio Nemanju Matića?!''

Citat iz knjige menadžera Totenhema o zanimljivoj epizodi prošlog leta.

Fudbal 02.11.2017 | 13:00
"Što je lovio Dajera, ako je htio Nemanju Matića?!''
Subotnji derbi Mančester junajted - Totenhem imao je zanimljiv uvod na konferenciji za novinare.

Engleski mediji najavili su taj meč i kao duel Nemanje Matića, najpouzdanijeg veziste domaćih i Erika Dajera, univerzalca gostiju, koji je navodno bio velika želja Žozea Murinja.

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino potvrdio je u svojoj knjizi "Vrli novi svet" da je Portugalac u prošlom prelaznom roku želeo njegovog igrača pre nego što je doveo Matića iz Čelsija.

"Murinjo i ja završili smo intervjue na Old Trafordu (posle poraza Totenhema 1:0, prošle sezone) i svi igrači su se istezali na terenu. Kada je Žoze okončao razgovor sa novinarima, stao je pored ulaza u tunel i dočekivao fudbalere koji su dolazili", detaljno je zapamtio Argentinac.

"Pozdravio je Musu Sisokoa i zagrlio Dajera. Prošli su zajedno pored mene na putu ka svlačionici, smejali su se i pričali na portugalskom jeziku. Možda je to uobičajena Murinjova taktika, ali ne možete to da radite posle poraza", zapisao je menadžer.

Dajer (23) odlično zna portugalski jer je u toj zemlji živeo od sedme godine, zbog posla svoje majke, koji je imao veze i sa organizacijom Evropskog prvenstva 2004. Kada mu se porodica 2010. vratila u Englesku, on je ostao u Portugalu i proveo u Sportingu ukupno 11 godina (2003-2014).

Poketino mu je prišao posle tog razgovora sa Murinjom.

"Pitao sam Dajera da li je prijatelj sa Žozeom. Odgovorio mi je da nije, ali da ga poznaje odavno, još iz Portugala, gde ga je jedan od Murinjovih kumova trenirao. Objasnio je da uvek zastane i pozdravi se s njim".

Fudbaler je na pitanje uzvratio pitanjem: "Šta sam mogao da uradim?".

"Erik mi je potom objasnio da je Murinjo bio zainteresovan za njega još prošlog leta, pa sam mu jasno objasnio: 'Slušaj, ti nećeš otići iz Totenhema jer si u avgustu potpisao petogodišnji ugovor. Jedan si od najplaćenijih igrača u klubu i to sa 22 godine. Važan si nam i mogao bi da postaneš najbolji centralni bek u Premijer ligi'".

Posle tog monologa, Dajer je priznao da je mogao da sačeka da Murinjo ode sa puta pre nego što je ušao u tunel.

Evo šta "Posebni" kaže o Dajeru i tome da li je njega hteo pre Matića.

"Imam igrača koga sam hteo da imam. Imam igrača za koga nisam mislio ni da je moguće da ga dobijem. Dobio sam igrača koga sam zaista želeo", stavio je tačku Portugalac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar