"Што је ловио Дајера, ако је хтио Немању Матића?!''

Цитат из књиге менаџера Тотенхема о занимљивој епизоди прошлог лета.

Фудбал 02.11.2017 | 13:00
"Што је ловио Дајера, ако је хтио Немању Матића?!''
Суботњи дерби Манчестер јунајтед - Тотенхем имао је занимљив увод на конференцији за новинаре.

Енглески медији најавили су тај меч и као дуел Немање Матића, најпоузданијег везисте домаћих и Ерика Дајера, универзалца гостију, који је наводно био велика жеља Жозеа Муриња.

Менаџер Тотенхема Маурисио Покетино потврдио је у својој књизи "Врли нови свет" да је Португалац у прошлом прелазном року желео његовог играча пре него што је довео Матића из Челсија.

"Мурињо и ја завршили смо интервјуе на Олд Трафорду (после пораза Тотенхема 1:0, прошле сезоне) и сви играчи су се истезали на терену. Када је Жозе окончао разговор са новинарима, стао је поред улаза у тунел и дочекивао фудбалере који су долазили", детаљно је запамтио Аргентинац.

"Поздравио је Мусу Сисокоа и загрлио Дајера. Прошли су заједно поред мене на путу ка свлачионици, смејали су се и причали на португалском језику. Можда је то уобичајена Мурињова тактика, али не можете то да радите после пораза", записао је менаџер.

Дајер (23) одлично зна португалски јер је у тој земљи живео од седме године, због посла своје мајке, који је имао везе и са организацијом Европског првенства 2004. Када му се породица 2010. вратила у Енглеску, он је остао у Португалу и провео у Спортингу укупно 11 година (2003-2014).

Покетино му је пришао после тог разговора са Мурињом.

"Питао сам Дајера да ли је пријатељ са Жозеом. Одговорио ми је да није, али да га познаје одавно, још из Португала, где га је један од Мурињових кумова тренирао. Објаснио је да увек застане и поздрави се с њим".

Фудбалер је на питање узвратио питањем: "Шта сам могао да урадим?".

"Ерик ми је потом објаснио да је Мурињо био заинтересован за њега још прошлог лета, па сам му јасно објаснио: 'Слушај, ти нећеш отићи из Тотенхема јер си у августу потписао петогодишњи уговор. Један си од најплаћенијих играча у клубу и то са 22 године. Важан си нам и могао би да постанеш најбољи централни бек у Премијер лиги'".

После тог монолога, Дајер је признао да је могао да сачека да Мурињо оде са пута пре него што је ушао у тунел.

Ево шта "Посебни" каже о Дајеру и томе да ли је њега хтео пре Матића.

"Имам играча кога сам хтео да имам. Имам играча за кога нисам мислио ни да је могуће да га добијем. Добио сам играча кога сам заиста желео", ставио је тачку Португалац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар