Sve varijante Bufonovog oproštaja...

Najbolji golman sveta svestan je da se nalazi pri kraju karijere, ali nije siguran kada će tačno okačiti rukavice o klin.

Fudbal 02.11.2017 | 08:45
Sve varijante Bufonovog oproštaja...
Đanluiđi Bufon (39) završiće svoju fantastičnu karijeru narednog leta, osim ako Juventus osvoji Ligu šampiona.

"Ovo je moja poslednja sezona. Dobro sam razmislio i mislim da još jedna ili dve ne bi ništa promenile. Ostao bih jedino ako osvojimo Ligu šampiona, da onda probam da osvojim i klupsko Svetsko prvenstvo. U tom slučaju bismo Šćešni i ja mogli da se menjamo na golu".

Bufon je ovu izjavu dao na svečanosti u Londonu, gde mu je uručena nagrada "The Best", namenjena najboljem golmanu planete u izboru FIFA.

On je sa Juventusom poražen u sva tri finala Lige šampiona - od Milana 2003, Barselone 2015. i Reala 2017. godine - i to je uz titulu sa prvenstva Evrope jedini važan trofej koji mu nedostaje.

Ako "stara dama" ne osvoji Ligu šampiona, a reprezentacija Italije u baražu eliminiše Švedsku, onda će se Bufon oprostiti na Mundijalu u Rusiji.

Tokom dve decenije na internacionalnoj sceni, zabeležio je čak 173 nastupa za "azure", dok je na klupskom nivou branio samo za Parmu i od 2001. za Juventus.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar