Све варијанте Буфоновог опроштаја...

Најбољи голман света свестан је да се налази при крају каријере, али није сигуран када ће тачно окачити рукавице о клин.

Фудбал 02.11.2017 | 08:45
Све варијанте Буфоновог опроштаја...
Ђанлуиђи Буфон (39) завршиће своју фантастичну каријеру наредног лета, осим ако Јувентус освоји Лигу шампиона.

"Ово је моја последња сезона. Добро сам размислио и мислим да још једна или две не би ништа промениле. Остао бих једино ако освојимо Лигу шампиона, да онда пробам да освојим и клупско Светско првенство. У том случају бисмо Шћешни и ја могли да се мењамо на голу".

Буфон је ову изјаву дао на свечаности у Лондону, где му је уручена награда "Тхе Бест", намењена најбољем голману планете у избору ФИФА.

Он је са Јувентусом поражен у сва три финала Лиге шампиона - од Милана 2003, Барселоне 2015. и Реала 2017. године - и то је уз титулу са првенства Европе једини важан трофеј који му недостаје.

Ако "стара дама" не освоји Лигу шампиона, а репрезентација Италије у баражу елиминише Шведску, онда ће се Буфон опростити на Мундијалу у Русији.

Током две деценије на интернационалној сцени, забележио је чак 173 наступа за "азуре", док је на клупском нивоу бранио само за Парму и од 2001. за Јувентус.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар