Jedan od većih propusta Juventusa i Napolija!

Mogli su da dovedu Ikardija za 400. 000 evra, ali su rekli - nije nam potreban! Sad se, verovatno, kaju. . .

Fudbal 30.10.2017 | 22:00
Jedan od većih propusta Juventusa i Napolija!
Nekad je sve do procene. I do odgovarajućeg trenutka. Samo, kad si mlad onda je pitanje da li svi vide tvoj talenat. S druge strane, ima onih koji tvrde da je Mauro Ikardioduvek pokazivao golgeterski instinkt i da je pravo čudo kako ga pre Sampdorije nije uzeo neki poznatiji klub.

A mogao je.

Nekadašnji menadžer argentinskog špica, Nunsio Marćione, otkrio je da su Juventus i Napoli imali mogućnost da po bagatelnoj ceni pre šest godina dovedu Maurita, međutim, da je procena čelnih ljudi bila da im tadašnji junoša Barselone nije potreban.

„Rikardo Pekini, šef skaut službe Sampdorije, bio je izuzetno mudar i uzeo je Ikardija ispred nosa Juventusu i Napoliju, iako su oba kluba imala šansu da s njim potpišu ugovor pre Đenovljana. I jedni i drugi su odbili takvu mogućnost“, rekao je Marćione.

Podsetimo, leta 2011. Ikardi je napustio La Masiju i za samo 400.000 evra potpisao za Sampdoriju, da bi dve godine kasnije prešao u Inter.

„Ono što me najviše zapanjuje kod Ikardija je činjenica da je kao 15-godišnjak pokazivao takvu zrelost da je bio sposoban da živi van otadžbine. Još tad je demonstrirao izuzetnu sposobnost da u akcijama bude za pola sekunde brži od čuvara i da se pozicionira tamo gde je potrebno kako bi dao gol. Još tad se videlo da je fenomen“.

Sve je to potvrdio na praktičnom primeru, jer je sinoć - baš protiv bivšeg kluba, Sampdorije - stigao do brojke od 100 golova u italijanskom fudbalu.

„Oduvek je sanjao da igra za Inter, jer je odrastao skupljajući postere Havijera Zanetija. Sećam se koliko je srećan bio kad smo na Nou Kampu 2010. proslavili eliminaicju Barselone i plasman u finale Lige šampiona. Pored nas je sedeo Đerar Deulofeu, nije mogao da razume zbog čega smo se toliko radovali“, objasnio je Nunsio Marćione.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar