Један од већих пропуста Јувентуса и Наполија!

Могли су да доведу Икардија за 400. 000 евра, али су рекли - није нам потребан! Сад се, вероватно, кају. . .

Фудбал 30.10.2017 | 22:00
Један од већих пропуста Јувентуса и Наполија!
Некад је све до процене. И до одговарајућег тренутка. Само, кад си млад онда је питање да ли сви виде твој таленат. С друге стране, има оних који тврде да је Мауро Икардиодувек показивао голгетерски инстинкт и да је право чудо како га пре Сампдорије није узео неки познатији клуб.

А могао је.

Некадашњи менаџер аргентинског шпица, Нунсио Марћионе, открио је да су Јувентус и Наполи имали могућност да по багателној цени пре шест година доведу Маурита, међутим, да је процена челних људи била да им тадашњи јуноша Барселоне није потребан.

„Рикардо Пекини, шеф скаут службе Сампдорије, био је изузетно мудар и узео је Икардија испред носа Јувентусу и Наполију, иако су оба клуба имала шансу да с њим потпишу уговор пре Ђеновљана. И једни и други су одбили такву могућност“, рекао је Марћионе.

Подсетимо, лета 2011. Икарди је напустио Ла Масију и за само 400.000 евра потписао за Сампдорију, да би две године касније прешао у Интер.

„Оно што ме највише запањује код Икардија је чињеница да је као 15-годишњак показивао такву зрелост да је био способан да живи ван отаџбине. Још тад је демонстрирао изузетну способност да у акцијама буде за пола секунде бржи од чувара и да се позиционира тамо где је потребно како би дао гол. Још тад се видело да је феномен“.

Све је то потврдио на практичном примеру, јер је синоћ - баш против бившег клуба, Сампдорије - стигао до бројке од 100 голова у италијанском фудбалу.

„Одувек је сањао да игра за Интер, јер је одрастао скупљајући постере Хавијера Занетија. Сећам се колико је срећан био кад смо на Ноу Кампу 2010. прославили елиминаицју Барселоне и пласман у финале Лиге шампиона. Поред нас је седео Ђерар Деулофеу, није могао да разуме због чега смо се толико радовали“, објаснио је Нунсио Марћионе.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар