Klop: Lijepo je biti dio istorije Liverpula!

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da je lepo učestvovati u pisanju istorije.

Fudbal 19.10.2017 | 08:45
Klop: Lijepo je biti dio istorije Liverpula!
Nemac je bio prezadovoljan nakon što je njegova ekipa pobedila Maribor sa 7:0 u Ligi šampiona i ostvarila rekordnu pobedu engleskih ekipa na gostujućim terenima u evropskim takmičenjima.

Liverpul je sinoć u Sloveniji pobedio Maribor sa 7:0, u utakmici trećeg kola Grupe E u Ligi šampiona. Dvostruki strelci bil su Roberto Firmino i Mohamed Salah, a po jedan gol postigli su Filipe Kutinjo, Aleks Okslejd Čemberlen i Trent Alekasndar Arnold.

To je najubedljivija pobeda jednog engleskog tima na gostovanjima u evropskim takmičenjima. Do sada su rekord držali Lids i Mančester junajted, pobedama od po 6:0. Lids je u oktobru 1969. godine pobedio norveški Lin, a Mančester junajted je ubedljiv bio protiv irskog Šamroka, u septembru 1957.

"Posle utakmice su mi rekli za rekord, nisam to znao. Velika istorija ovog kluba ponekad može da bude teret, ali lepo je što smo mi sada uspeli da ispišemo deo istorije. Biće teško oboriti ovaj rekord. Prilično je teško pobediti sa 7:0, a taj rezultat pokazuje da smo igrali neverovatno dobro. Ova pobeda će doneti ekipi veliko samopouzdanje", naveo je Klop, preneli su britanski mediji.

Na tabeli Grupe E Liverpul je prvi sa pet bodova, a toliko ima i Spartak iz Moskve. Sevilja je treća sa četiri boda, a Maribor ima jedan bod.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar