ABA: Partizanu pripala drama protiv FMP-a!

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu ove sezone u ABA ligi pošto su pred domaćom publikom savladali FMP sa 87:84.  Konačno Partizan! Crno-beli Ameri Pantere ukrotili! Miler ubacio 20, a Najdžel Vilijams Gos 13 poena.  Mega "pregazila" Mornar! Rebić, Enis, Bitadze i Čančar blistali u drugoj pobedi Mega Bemaxa u regionalnom takmičenju.

Košarka 07.10.2017 | 22:45
ABA: Partizanu pripala drama protiv FMP-a!
Crno-beli su tokom cele utakmice imali prednost, ali su gosti iz Železnika uvek uspevali da se vrate.

Na kraju, Gavrilović je postigao važne poene na 40 sekundi do kraja kada je i prelomljena utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Patrik Miler sa 20 poena. Na drugoj strani, Filip Čović ubacio je 24. 

Crno-beli odigrali su dobar meč u hali "Aleksandar Nikolić", vodili su tokom svih 40 minuta igre i na kraju zasluženo slavili. Gosti iz Železnika non-stop su bili u utakmici, ali nisu imali snage da preokrenu meč. 

Prva deonica obilovala je ličnim greškama, pa je tako i nešto duže potrajala, a posle prvih 10 minuta igre crno-beli imali su prednost od 28:20. 

U drugoj četvrtini FMP je zaigrao bolje u odbrani, Čović je takođe zaigrao dobro, pa je finalista KLS uspeo da na pauzu ode sa samo dva poena zaostatka, 45:43. 

Nastavak meča doneo nam je istu igru kao u prvih 20 minuta igre. Partizan je preko Milera i Andrića koji se probudio u trećoj deonici uspeo da se odlepi na +10, ali je FMP do kraja četvrtine uspeo da se vrati. 

Poslednja deonica donela nam je mnogo uzbuđenja, a meč je prelomljen košem Strahinje Gavrilovića koji je uspeo da pogodi za dva poena na 40 sekundi do kraja, 87:82. U narednom napadu Čović je promašio za tri poena i tu je bio kraj meča. 

Partizan zasluženo dolazi do prvog trijumfa ove sezone u ABA ligi, a ponovo je odličan meč odigrao Patrik Miler koji je postigao 20 poena.

Pobedio je i Partizan, prvi put ove sezone. Crno-beli su u hali Pionir u srpskom derbiju trećeg kola Jadranske lige savladali FMP Železnik sa 87:84.

Ovaj put crno-beli su odigrali relativno kvalitetno u završnici, nisu žurili i petljali kada je bilo važno, tako da su navijači Partizana konačno mogli da vide pobedu.

Domaćina je do pobede vodio američki tandem Patrik Miler - Najžel Vilijams Gos. Milerje ubacio 20 poena, a Vilijams Gos 13 pritom je imao i devet asistencija. Odličnu partiju pružio je i Vanja Marinković sa 15 poena.

Filip Čović predvodio je FMP sa 24 poena i sedam asistencija, a Majkl Odžo imao je 12 poena i 10 skokova.

Za razliku od prethodne dve utakmice Partizan je večeras bolje počeo duel, kako u odbrani, tako i u napadu. A centralna ličnost u tim uvodnim minutima bio je centar Đoko Šalić koji je nanizao sedam poena i dominirao pod oba koša.

Relativno brzo i lako su domaći košarkaši došli do dvocifrene prednosti sredinom prve deonice (17:7), nedugo zatim bilo je i plus 14 za Partizan. Ipak, to kao da je trglo Pantere iz predgrađa pa su snažno uzvratili.

Tandem Filip Čović - Majkl Odžo zadavao je dosta problema odbrani crno-belih i još jednom pokazao da zaista veoma dobro funkcioniše. I nije trebalo gostima mnogo da se potpuno približi rivalima.

Sredinom druge deonice FMP je prišao na minus dva (30:28), ali je Partizan uspeo do velikog odmora da odbije taj napad. I tako je otprilike izgledala ova utakmice sve do kraja.

Partizan se rezultatski “odlepljivao” u talasima, a FMP je pretio ciklično. Američki tandem crno-belih Patrik Miler - Najdžel Vilijams Gos u većem delu utakmice davao je ton igri domaćina.

Pored ove dvojice, Vanja Marinković je držao Partizanovu glavu iznad vode. Imao je domaćin na početku poslednje deonice opet visokih 10 peona viška, ali je FMP dobro reagovao posle tajm-auta i za manje od 90 sekundi istopio minus na dva poena.

U duelu Mega Bemax - Mornar nastavljen je trend iz prva dva kola ABA lige, kada su obe ekipe dobile po jedan meč kod kuće i izgubile "na strani".

Mega je na svom parketu u Sremskoj Mitrovici savladala Barane rezultatom 91:70 (19:12, 22:20, 21:19, 29:19) i popravila skor na 2-1.

U timu Dejana Milojevića jasno se izdvojio kvartet, sačinjen od jednog mladog Srbina i trojice takođe perspektivnih stranaca. Nikola Rebić zabeležio je 19 poena i devet asistencija, za najveći indeks korisnosti - 25.

Slovenac Vlatko Čančar završio je meč sa 20 poena, šest skokova i četiri asistencije, a sjajan je bio i gruzijski centar Goga Bitadze (18p, 4sk, 4as, 3blk). Kanađanin Dilan Enis dodao je 14 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Samo njih četvorica u subotu popodne su sa ukupno 71 poenom bila dovoljna za pobedu, budući da je čitav gostujući tim ubacio jedan poen manje!

Pobeda nad Partizanom nije stimulisala Mornar da nastavi u istom stilu, budući da je Mega igrala daleko bolje i nakon 16:4 u sedmom minutu sigurno vodila do samog kraja.

Nemanja Vranješ izdvojio se u sastavu Mihajla Pavićevića sa 16 poena, devet skokova, ali i četiri izgubljene lopte. Uroš Luković imao je 14 poena, sedam skokova i tri blokade, a Strahinja Mićović 13 poena.

REZULTATI 3. KOLA:

Mega - Mornar 91:70
Partizan - FMP 87:84

nedelja:

Olimpija - Crvena zvezda 17.00
Cedevita - Igokea 19.00
Budućnost - Cibona 21.00

ponedeljak:

MZT Skoplje - Zadar 18.00

TABELA: Cedevita 2-0, Zvezda 2-0, Mega 2-1, Cibona 1-1, MZT 1-1, Igokea 1-1, Budućnost 1-1, Olimpija 1-1, Partizan 1-2, Mornar 1-2, FMP 1-2, Zadar 0-2.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar