АБА: Партизану припала драма против ФМП-а!

Кошаркаши Партизана остварили су прву победу ове сезоне у АБА лиги пошто су пред домаћом публиком савладали ФМП са 87:84.  Коначно Партизан! Црно-бели Амери Пантере укротили! Милер убацио 20, а Најџел Вилијамс Гос 13 поена.  Мега "прегазила" Морнар! Ребић, Енис, Битадзе и Чанчар блистали у другој победи Мега Бемаxа у регионалном такмичењу.

Кошарка 07.10.2017 | 22:45
АБА: Партизану припала драма против ФМП-а!
Црно-бели су током целе утакмице имали предност, али су гости из Железника увек успевали да се врате.

На крају, Гавриловић је постигао важне поене на 40 секунди до краја када је и преломљена утакмица.

Најефикаснији у победничком тиму био је Патрик Милер са 20 поена. На другој страни, Филип Човић убацио је 24. 

Црно-бели одиграли су добар меч у хали "Александар Николић", водили су током свих 40 минута игре и на крају заслужено славили. Гости из Железника нон-стоп су били у утакмици, али нису имали снаге да преокрену меч. 

Прва деоница обиловала је личним грешкама, па је тако и нешто дуже потрајала, а после првих 10 минута игре црно-бели имали су предност од 28:20. 

У другој четвртини ФМП је заиграо боље у одбрани, Човић је такође заиграо добро, па је финалиста КЛС успео да на паузу оде са само два поена заостатка, 45:43. 

Наставак меча донео нам је исту игру као у првих 20 минута игре. Партизан је преко Милера и Андрића који се пробудио у трећој деоници успео да се одлепи на +10, али је ФМП до краја четвртине успео да се врати. 

Последња деоница донела нам је много узбуђења, а меч је преломљен кошем Страхиње Гавриловића који је успео да погоди за два поена на 40 секунди до краја, 87:82. У наредном нападу Човић је промашио за три поена и ту је био крај меча. 

Партизан заслужено долази до првог тријумфа ове сезоне у АБА лиги, а поново је одличан меч одиграо Патрик Милер који је постигао 20 поена.

Победио је и Партизан, први пут ове сезоне. Црно-бели су у хали Пионир у српском дербију трећег кола Јадранске лиге савладали ФМП Железник са 87:84.

Овај пут црно-бели су одиграли релативно квалитетно у завршници, нису журили и петљали када је било важно, тако да су навијачи Партизана коначно могли да виде победу.

Домаћина је до победе водио амерички тандем Патрик Милер - Најжел Вилијамс Гос. Милерје убацио 20 поена, а Вилијамс Гос 13 притом је имао и девет асистенција. Одличну партију пружио је и Вања Маринковић са 15 поена.

Филип Човић предводио је ФМП са 24 поена и седам асистенција, а Мајкл Оџо имао је 12 поена и 10 скокова.

За разлику од претходне две утакмице Партизан је вечерас боље почео дуел, како у одбрани, тако и у нападу. А централна личност у тим уводним минутима био је центар Ђоко Шалић који је нанизао седам поена и доминирао под оба коша.

Релативно брзо и лако су домаћи кошаркаши дошли до двоцифрене предности средином прве деонице (17:7), недуго затим било је и плус 14 за Партизан. Ипак, то као да је тргло Пантере из предграђа па су снажно узвратили.

Тандем Филип Човић - Мајкл Оџо задавао је доста проблема одбрани црно-белих и још једном показао да заиста веома добро функционише. И није требало гостима много да се потпуно приближи ривалима.

Средином друге деонице ФМП је пришао на минус два (30:28), али је Партизан успео до великог одмора да одбије тај напад. И тако је отприлике изгледала ова утакмице све до краја.

Партизан се резултатски “одлепљивао” у таласима, а ФМП је претио циклично. Амерички тандем црно-белих Патрик Милер - Најџел Вилијамс Гос у већем делу утакмице давао је тон игри домаћина.

Поред ове двојице, Вања Маринковић је држао Партизанову главу изнад воде. Имао је домаћин на почетку последње деонице опет високих 10 пеона вишка, али је ФМП добро реаговао после тајм-аута и за мање од 90 секунди истопио минус на два поена.

У дуелу Мега Бемаx - Морнар настављен је тренд из прва два кола АБА лиге, када су обе екипе добиле по један меч код куће и изгубиле "на страни".

Мега је на свом паркету у Сремској Митровици савладала Баране резултатом 91:70 (19:12, 22:20, 21:19, 29:19) и поправила скор на 2-1.

У тиму Дејана Милојевића јасно се издвојио квартет, сачињен од једног младог Србина и тројице такође перспективних странаца. Никола Ребић забележио је 19 поена и девет асистенција, за највећи индекс корисности - 25.

Словенац Влатко Чанчар завршио је меч са 20 поена, шест скокова и четири асистенције, а сјајан је био и грузијски центар Гога Битадзе (18п, 4ск, 4ас, 3блк). Канађанин Дилан Енис додао је 14 поена, седам скокова и пет асистенција.

Само њих четворица у суботу поподне су са укупно 71 поеном била довољна за победу, будући да је читав гостујући тим убацио један поен мање!

Победа над Партизаном није стимулисала Морнар да настави у истом стилу, будући да је Мега играла далеко боље и након 16:4 у седмом минуту сигурно водила до самог краја.

Немања Врањеш издвојио се у саставу Михајла Павићевића са 16 поена, девет скокова, али и четири изгубљене лопте. Урош Луковић имао је 14 поена, седам скокова и три блокаде, а Страхиња Мићовић 13 поена.

РЕЗУЛТАТИ 3. КОЛА:

Мега - Морнар 91:70
Партизан - ФМП 87:84

недеља:

Олимпија - Црвена звезда 17.00
Цедевита - Игокеа 19.00
Будућност - Цибона 21.00

понедељак:

МЗТ Скопље - Задар 18.00

ТАБЕЛА: Цедевита 2-0, Звезда 2-0, Мега 2-1, Цибона 1-1, МЗТ 1-1, Игокеа 1-1, Будућност 1-1, Олимпија 1-1, Партизан 1-2, Морнар 1-2, ФМП 1-2, Задар 0-2.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар