SP: Novi problemi za Hrvatsku pred meč istine!

Novi selektor "vatrenih" Zlatko Dalić trebalo bi da trgne ekipu, ali je pred duel sa Ukrajinom suočen sa povredama važnih igrača.

Fudbal 07.10.2017 | 21:15
SP: Novi problemi za Hrvatsku pred meč istine!
Niko to nije očekivao, ali Hrvatska uoči poslednjeg kola kvalifikacija brine o plasmanu na Svetsko prvenstvo pošto je veče ranije razočarala na Rujevici protiv Finske (1:1).

Kako bi se našli na Mundijalu, odnosno u baražu za odlazak na SP, potrebno im je da makar remiziraju na gostovanju protiv Ukrajine, a u tu bitku ih neće voditi dosadašnji selektor Ante Čačić nego njegov naslednik izabran po ubrazanom postupku - Zlatko Dalić.

Takozvana "šok-terapija" pomogla je Hrvatima i da se plasiraju i na prethodnu najveće fudbalsko takmičenje kada je Niko Kovač preuzeo ekipu od Igora Štimca. 

Hrvatska je tada u baražu pobedila Island i otišla na Svetsko prvenstvo u Brazilu, a upravo je ova ostrvska reprezentacija u petak preskočila "kockaste" na tabeli grupe "I" i zauzela prvo mesto koje će teško ispustiti jer u poslednjem kolu igra protiv tzv. Kosova.

Dalića, koji je poslednjih godina vodio klubove u arapskim državama, čeka težak posao jer neće moći da izvede najjači sastav protiv motivisane reprezentacije Andreja Ševčenka. 

Povređenom Mateu Kovačiću pridružila su se još dvojica standardnih prvotimaca: Marcelo Brozović i Mario Mandžukić. 

I dok je jasno da vezista Intera, koji je susret u Rijeci napustio nakon prvog poluvremena kada ga je zamenio Marko Rog, sasvim sigurno neće moći da igra, Dalić se nada da će najbolji strelac ekipe ipak uz blokade i napore medicinskog tima moći da mu pomogne.

Stoga će morati da pomogne napadač Milana Nikola Kalinić koji je za susret sa Finskom bio suspendovan zbog dva žuta kartona u toku kvalifikacija...
 
Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar