СП: Нови проблеми за Хрватску пред меч истине!

Нови селектор "ватрених" Златко Далић требало би да тргне екипу, али је пред дуел са Украјином суочен са повредама важних играча.

Фудбал 07.10.2017 | 21:15
СП: Нови проблеми за Хрватску пред меч истине!
Нико то није очекивао, али Хрватска уочи последњег кола квалификација брине о пласману на Светско првенство пошто је вече раније разочарала на Рујевици против Финске (1:1).

Како би се нашли на Мундијалу, односно у баражу за одлазак на СП, потребно им је да макар ремизирају на гостовању против Украјине, а у ту битку их неће водити досадашњи селектор Анте Чачић него његов наследник изабран по убразаном поступку - Златко Далић.

Такозвана "шок-терапија" помогла је Хрватима и да се пласирају и на претходну највеће фудбалско такмичење када је Нико Ковач преузео екипу од Игора Штимца. 

Хрватска је тада у баражу победила Исланд и отишла на Светско првенство у Бразилу, а управо је ова острвска репрезентација у петак прескочила "коцкасте" на табели групе "И" и заузела прво место које ће тешко испустити јер у последњем колу игра против тзв. Косова.

Далића, који је последњих година водио клубове у арапским државама, чека тежак посао јер неће моћи да изведе најјачи састав против мотивисане репрезентације Андреја Шевченка. 

Повређеном Матеу Ковачићу придружила су се још двојица стандардних првотимаца: Марцело Брозовић и Марио Манџукић. 

И док је јасно да везиста Интера, који је сусрет у Ријеци напустио након првог полувремена када га је заменио Марко Рог, сасвим сигурно неће моћи да игра, Далић се нада да ће најбољи стрелац екипе ипак уз блокаде и напоре медицинског тима моћи да му помогне.

Стога ће морати да помогне нападач Милана Никола Калинић који је за сусрет са Финском био суспендован због два жута картона у току квалификација...
 
Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар