Hajnkes: Nisam trener Bajerna!

„Penzioner“ Hajnkes ipak „iskulirao“ Bajern! Minhenski Bajern je poslije razlaza sa Karlom Anćelotijem ponudio upražnjenu klupu Jupu Hajnkesu, koji je već tri puta u karijeri bio trener bavarskog kluba, ali Holanđanin nije želio da pristane. Za sada. . .  "Prošlo je četiri i po godine od mog odlaska iz Bavarske, a fudbal se u međuvremenu promenio", kaže legendarni nemački stručnjak.

Fudbal 05.10.2017 | 17:15
Hajnkes: Nisam trener Bajerna!
Nemačka je od sinoć na nogama otkako je Bild lansirao informaciju da se legendarni Jup Hajnkes (72) vraća na kormilo Bajerna. Mnogi nemački mediji su jutros preneli tu vest, čak i zvanični sajt Bundeslige, koji retko objavljuje informaciju dok ona nije zvanična.

Ali, i dalje nema one najvažnije potvrde, iz samog kluba, što sugeriše da ništa još nije gotovo. Jutrošnji trening Bajerna vodio je ponovo privremeni trener Vili Sanjol, a oglasio se i sam Jup Hajnkes i poručio da (još uvek) nije trener Bajerna.

"Ništa još nismo dogovorili. Moram još da analiziram situaciju, prošlo je četiri i po godine od mog odlaska iz Bavarske, a fudbal se u međuvremenu promenio", istakao je Hajnkes u ekskluzivnoj izjavi za Rajniše post iz Diseldorfa.  

Legendarni stručnjak kaže da kontakt s Bavarcima postoji.

"Pričao sam sa svima, sa Ulijem Henesom, Rumenigeom i Salihamidžićem, ponudili su mi da preuzmem tim do leta 2018. godine. Pričali smo o dosta stvari, tražio sam neko vreme da odlučim, nisu mi dali nikakav rok", objasnio je Jup Hajnkes.

Ukoliko prihvati poziv Bajerna na kraju biće to četvrti put da legendarni Hajnkes seda na klupu najtrofejnijeg nemačkog kluba. Poslednji put zadao je domaći zadatak svim naslednicima osvajanjem čuvene triplete u sezoni 2012/2013. 

Hajnkes je prije penzionisanja 2013. godine sa Bavarcima osvojio „triplu krunu“ (titulu i Kup u Njemačkoj, te Ligu šampiona).

Ukoliko ipak dođe do dogovora i njegovog reaktiviranja na kraju aktuelne sezone će ga naslijediti Julijan Nagelsman iz Hofenhajma, a otkako je Anćeloti otišao sa „Alijanc Arene“, ekipu je vodio Francuz Vili Sanjol.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar