Хајнкес: Нисам тренер Бајерна!

„Пензионер“ Хајнкес ипак „искулирао“ Бајерн! Минхенски Бајерн је послије разлаза са Карлом Анћелотијем понудио упражњену клупу Јупу Хајнкесу, који је већ три пута у каријери био тренер баварског клуба, али Холанђанин није желио да пристане. За сада. . .  "Прошло је четири и по године од мог одласка из Баварске, а фудбал се у међувремену променио", каже легендарни немачки стручњак.

Фудбал 05.10.2017 | 17:15
Хајнкес: Нисам тренер Бајерна!
Немачка је од синоћ на ногама откако је Билд лансирао информацију да се легендарни Јуп Хајнкес (72) враћа на кормило Бајерна. Многи немачки медији су јутрос пренели ту вест, чак и званични сајт Бундеслиге, који ретко објављује информацију док она није званична.

Али, и даље нема оне најважније потврде, из самог клуба, што сугерише да ништа још није готово. Јутрошњи тренинг Бајерна водио је поново привремени тренер Вили Сањол, а огласио се и сам Јуп Хајнкес и поручио да (још увек) није тренер Бајерна.

"Ништа још нисмо договорили. Морам још да анализирам ситуацију, прошло је четири и по године од мог одласка из Баварске, а фудбал се у међувремену променио", истакао је Хајнкес у ексклузивној изјави за Рајнише пост из Диселдорфа.  

Легендарни стручњак каже да контакт с Баварцима постоји.

"Причао сам са свима, са Улијем Хенесом, Руменигеом и Салихамиџићем, понудили су ми да преузмем тим до лета 2018. године. Причали смо о доста ствари, тражио сам неко време да одлучим, нису ми дали никакав рок", објаснио је Јуп Хајнкес.

Уколико прихвати позив Бајерна на крају биће то четврти пут да легендарни Хајнкес седа на клупу најтрофејнијег немачког клуба. Последњи пут задао је домаћи задатак свим наследницима освајањем чувене триплете у сезони 2012/2013. 

Хајнкес је прије пензионисања 2013. године са Баварцима освојио „триплу круну“ (титулу и Куп у Њемачкој, те Лигу шампиона).

Уколико ипак дође до договора и његовог реактивирања на крају актуелне сезоне ће га наслиједити Јулијан Нагелсман из Хофенхајма, а откако је Анћелоти отишао са „Алијанц Арене“, екипу је водио Француз Вили Сањол.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар