SP: Najnovije informacije iz Austrije...

Biće kao na Marakani! Reprezentativci koji su naknadno precrtani označeni su kao izdajnici nacije u javnosti, što je izazvalo negodovanje iz austrijske svlačionice. . .

Fudbal 05.10.2017 | 14:00
SP: Najnovije informacije iz Austrije...
Epicentar ludila - Balkanštrase! Tako je, u najkraćim crtama, opisano očekivano interesovanje srpskih navijača za jedan od dva presudna meča Orlova u poteri za mundijalskom ulaznicom, od čega će prvi biti odigran u Beču protiv Austrije.

Međutim, prema najnovijim informacijama koje pristižu iz Austrije - ludilo poprima totalno nove dimenzije! Naime, tri dana uoči najbitnijeg meča na stadionu Ernst Hapel prodato je preko 40.000 ulaznica, a tamošnji mediji tvrde da se austrijskim fudbalerima sprema „atmosfera u kojoj će tribine većinski biti naklonjene Srbiji“. Odnosno, da će Srbija imati tretman kao da igra na stadionu Rajko Mitić ili u Humskoj 1.

Uprkos ovakvim najavama, selektor Austrije Marsel Koler potpuno je opušten i najavljuje veliku borbu.

"U ovom ludilu pronalazim razlog da budem smiren. Jer, mnogo je bolje igrati kada su tribine krcate", jasan je Koler, iako verovatno svestan da će njegovi fudbaleri imati neprijateljski doček u svom domu. 

Doduše, fudbaleri Austrije našli su se i na otvorenoj liniji vatre tamošnje javnosti zbog masovnih otkazivanja reprezentativne dužnosti u poslednje dve utakmice. Jer, još juče je potvrđeno da za Austriju neće igrati hitronogi Marsel Zabicer, ponajbolji igrač David Alaba, najbolji strelac Martin Harnik, te Votfordov štoper Sebastijan Predl i vezista Šalkea Alesandro Šef. Ono što je izazvalo bes navijača je činjenica da su Zabicer, Alaba iHarnik igrali za svoje klubove prethodnog vikenda, ali su na kraju otkazali svoje učešće u nacionalnom timu jer su prijavili povrede. 

Uprkos tome, reprezentativci koji su naknadno precrtani označeni su kao izdajnici, što je izazvalo negodovanje iz austrijske svlačionice. 

"Očigledno znate više od mene, što je baš atipična situacija. Ja ne igram kao profesionalac, već radim kao profesionalac. Igrači zarađuju novac u klubovima, dok u nacionalnom timu igraju s mnogo srca i entuzijazma. Oni koji su otkazali odigrali su već mnogo utakmica za nacionalni tim. Pogrešno je da igrače krivite za nešto, jer oni ne žele da budu etiketirani kao izdajice svoje zemlje", Kolerov je stav, ali dodaje:

"Navijači ne znaju kakvo je zdravstveno stanje igrača. Eto, David Alaba se nije dobro osećao ni pre utakmice u Parizu (protiv PSŽ prim. au)".

Jedan od najiskusnijih igrača u austrijskom timu Mark Janko takođe je stao u odbranu saigrača.

"Tokom svoje reprezentativne karijere i ja sam otkazivao nastupe. Ne želim nikome da nabijam pritisak, niti da im nabacujem krivicu. Postoje razlozi zašto su otkazali svoje učešće i ja im verujem kada kažu da ne mogu da dođu", ističe Janko. 

Doduše, to ne umanjuje gnev razočaranih pristalica Austrije, iako njihov tim ima gotovo tek promil šanse da se nekim čudom nađe na Mundijalu. U svemu tome Marsel Koleripak kaže da želi da Austrija ide na pobede u oba meča - protiv Srbije i Moldavije.

"Želimo svih šest bodova, zato ćemo i pokušati da pobedimo u obe utakmice".

Zbog svega toga Koler će na poslednjem selektorskom spisku imati čak šestoricu igrača iz domaćeg prvenstva, najviše otkako je on preuzeo kormilo. Tu su golman Pavao Pervan(LASK), te Štefan Lajner (Red Bul Salcburg), Luis Šaub (Rapid), Kristof Knasmilner(Admira), Filip Šobezberger (Rapid) i Hanes Volf (Salcburg). 

"Oni su budućnost austrijskog fudbala, ali ne znam kakve će ideje imati moj naslednik", ponudio je Koler odgovor radoznalim novinarima. 

Utakmica Austrija - Srbija igra se u petak od 20.45 na stadionu Ernst Hapel. 

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar