СП: Најновије информације из Аустрије...

Биће као на Маракани! Репрезентативци који су накнадно прецртани означени су као издајници нације у јавности, што је изазвало негодовање из аустријске свлачионице. . .

Фудбал 05.10.2017 | 14:00
СП: Најновије информације из Аустрије...
Епицентар лудила - Балканштрасе! Тако је, у најкраћим цртама, описано очекивано интересовање српских навијача за један од два пресудна меча Орлова у потери за мундијалском улазницом, од чега ће први бити одигран у Бечу против Аустрије.

Међутим, према најновијим информацијама које пристижу из Аустрије - лудило поприма тотално нове димензије! Наиме, три дана уочи најбитнијег меча на стадиону Ернст Хапел продато је преко 40.000 улазница, а тамошњи медији тврде да се аустријским фудбалерима спрема „атмосфера у којој ће трибине већински бити наклоњене Србији“. Односно, да ће Србија имати третман као да игра на стадиону Рајко Митић или у Хумској 1.

Упркос оваквим најавама, селектор Аустрије Марсел Колер потпуно је опуштен и најављује велику борбу.

"У овом лудилу проналазим разлог да будем смирен. Јер, много је боље играти када су трибине крцате", јасан је Колер, иако вероватно свестан да ће његови фудбалери имати непријатељски дочек у свом дому. 

Додуше, фудбалери Аустрије нашли су се и на отвореној линији ватре тамошње јавности због масовних отказивања репрезентативне дужности у последње две утакмице. Јер, још јуче је потврђено да за Аустрију неће играти хитроноги Марсел Забицер, понајбољи играч Давид Алаба, најбољи стрелац Мартин Харник, те Вотфордов штопер Себастијан Предл и везиста Шалкеа Алесандро Шеф. Оно што је изазвало бес навијача је чињеница да су Забицер, Алаба иХарник играли за своје клубове претходног викенда, али су на крају отказали своје учешће у националном тиму јер су пријавили повреде. 

Упркос томе, репрезентативци који су накнадно прецртани означени су као издајници, што је изазвало негодовање из аустријске свлачионице. 

"Очигледно знате више од мене, што је баш атипична ситуација. Ја не играм као професионалац, већ радим као професионалац. Играчи зарађују новац у клубовима, док у националном тиму играју с много срца и ентузијазма. Они који су отказали одиграли су већ много утакмица за национални тим. Погрешно је да играче кривите за нешто, јер они не желе да буду етикетирани као издајице своје земље", Колеров је став, али додаје:

"Навијачи не знају какво је здравствено стање играча. Ето, Давид Алаба се није добро осећао ни пре утакмице у Паризу (против ПСЖ прим. ау)".

Један од најискуснијих играча у аустријском тиму Марк Јанко такође је стао у одбрану саиграча.

"Током своје репрезентативне каријере и ја сам отказивао наступе. Не желим никоме да набијам притисак, нити да им набацујем кривицу. Постоје разлози зашто су отказали своје учешће и ја им верујем када кажу да не могу да дођу", истиче Јанко. 

Додуше, то не умањује гнев разочараних присталица Аустрије, иако њихов тим има готово тек промил шансе да се неким чудом нађе на Мундијалу. У свему томе Марсел Колерипак каже да жели да Аустрија иде на победе у оба меча - против Србије и Молдавије.

"Желимо свих шест бодова, зато ћемо и покушати да победимо у обе утакмице".

Због свега тога Колер ће на последњем селекторском списку имати чак шесторицу играча из домаћег првенства, највише откако је он преузео кормило. Ту су голман Павао Перван(ЛАСК), те Штефан Лајнер (Ред Бул Салцбург), Луис Шауб (Рапид), Кристоф Кнасмилнер(Адмира), Филип Шобезбергер (Рапид) и Ханес Волф (Салцбург). 

"Они су будућност аустријског фудбала, али не знам какве ће идеје имати мој наследник", понудио је Колер одговор радозналим новинарима. 

Утакмица Аустрија - Србија игра се у петак од 20.45 на стадиону Ернст Хапел. 

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар