Sukob Baždarevića i Bešića - glupost

Pojedini mediji u BiH proteklih sedmica pisali su kako je Muhamed Bešić (25) ljut na selektora Mehmeda Baždarevića jer ga ovaj nije pozvao za utakmicu protiv Gibraltara.

Fudbal 19.09.2017 | 13:30
Sukob Baždarevića i Bešića - glupost
Išlo se toliko daleko da su pisali kako se Bešić odlučio povući iz reprezentacije, a sve citirajući navodne izjave njegovog oca Mehe.

Iako PR tim Muhameda Bešića za Reprezentacija.ba portal uopšte nije želio komentarisati ovakve napise, nezvanično saznajemo da su priče o sukobu Baždarevića i Bešića obična glupost.

Podsjećamo kako je Muhamed Bešić zbog tuče poslije utakmice protiv Grčke bio suspendovan za utakmicu protiv Kipra. Kako na njega nije mogao računati na tom meču, Baždarević je odlučio da Bešića ne zove ni za naredni meč protiv Gibraltara, jer je procijenio da je važnije od nastupa protiv slabašnog Gibraltara da Bešić bude fokusiran na što bolji rad i nametanje u klubu nakon duge pauze zbog povrede.

Kada se uzme u obzir da je Everton na ljeto povećao konkurenciju u klubu sa čak 15 novih igrača, od kojih nekoliko kapitalnih pojačanja za prvi tim, onda je jasno kako je Baždarevićeva odluka itekako imala smisla.

Muhamed Bešić je Mehmedu Baždareviću zbog povreda i čak četiri utakmice disciplinskih suspenzija nedostajao na mnogo utakmica u ovim i prošlim kvalifikacijama, ali se svi nadamo kako bi protiv Belgije mogao napraviti veliki “comeback”.

Izvor: Reprezentacija.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar