Još samo pet Premijerligaša nije prodato strancima!

"Ovo je početak novog i uzbudljivog poglavlja", rekao je novi vlasnik kluba sa juga Engleske.

Fudbal 18.08.2017 | 11:15
Još samo pet Premijerligaša nije prodato strancima!
Engleski fudbalski klub Sautempton postao je partner sa kineskom porodicom Kao, saopštila je danas vlasnica tog premijerligaša Katarina Libher.

Ona nije saopštila detalje partnerstva, a Bi-Bi-Si (BBC) je naveo da je porodica Kao kupila 80 odsto akcija Sautemptona. Pojedini američki mediji naveli su da je vrednost 272 miliona dolara.

Kompanija Lender Sports Divelopment, u vlasništvu porodice Kao, u januaru je postigla dogovor sa vlasnicima Sautemptona, ali je partnerstvo "lična investicija".

"Ovo je početak novog i uzbudljivog poglavlja. Gospodin Djišeng Kao i njegova ćerka gospođica Neli, sa kojom sam veoma bliska, dele naše vrednosti i ambicije. Kao tim ćemo se truditi da izgradimo snažnu osnovu za dugoročan uspeh", rekla je Libher.

Ona je dodala da obe strane imaju puno poverenje u predsednika kluba Ralfa Krugera i njegovu upravu i da podržavaju zacrtane planove.

Kao je rekao da mu je velika čast što je postao partner fudbalskog kluba Sautempton zajedno sa Katarinom Libher, koja je, "zajedno sa svojim ocem bila sjajan rukovodilac rasta i uspeha kluba".

Porodica Libher je vlasnik Sautemptona od 2009. godine.

Sautempton je četvrti klub u prve dve engleske lige čiji su vlasnici investitori iz Kine, posle premijerligaša Vest Bromvič Albiona, kao i Aston Vile, Birmingema i Vulverhemptona, koji se takmiče u Čempionšipu.

Od aktuelnih učesnika Premijer lige u vlasništvu engleskih biznismena ili kompanija nalaze se Brajton i Hauv Albion, Barnli, Hadersfild, Njukasl i Totenhem.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar