Још само пет Премијерлигаша није продато странцима!

"Ово је почетак новог и узбудљивог поглавља", рекао је нови власник клуба са југа Енглеске.

Фудбал 18.08.2017 | 11:15
Још само пет Премијерлигаша није продато странцима!
Енглески фудбалски клуб Саутемптон постао је партнер са кинеском породицом Као, саопштила је данас власница тог премијерлигаша Катарина Либхер.

Она није саопштила детаље партнерства, а Би-Би-Си (ББЦ) је навео да је породица Као купила 80 одсто акција Саутемптона. Поједини амерички медији навели су да је вредност 272 милиона долара.

Компанија Лендер Спортс Дивелопмент, у власништву породице Као, у јануару је постигла договор са власницима Саутемптона, али је партнерство "лична инвестиција".

"Ово је почетак новог и узбудљивог поглавља. Господин Дјишенг Као и његова ћерка госпођица Нели, са којом сам веома блиска, деле наше вредности и амбиције. Као тим ћемо се трудити да изградимо снажну основу за дугорочан успех", рекла је Либхер.

Она је додала да обе стране имају пуно поверење у председника клуба Ралфа Кругера и његову управу и да подржавају зацртане планове.

Као је рекао да му је велика част што је постао партнер фудбалског клуба Саутемптон заједно са Катарином Либхер, која је, "заједно са својим оцем била сјајан руководилац раста и успеха клуба".

Породица Либхер је власник Саутемптона од 2009. године.

Саутемптон је четврти клуб у прве две енглеске лиге чији су власници инвеститори из Кине, после премијерлигаша Вест Бромвич Албиона, као и Астон Виле, Бирмингема и Вулверхемптона, који се такмиче у Чемпионшипу.

Од актуелних учесника Премијер лиге у власништву енглеских бизнисмена или компанија налазе се Брајтон и Хаув Албион, Барнли, Хадерсфилд, Њукасл и Тотенхем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар