LŠ: Partizan - tim za Olimpijakos...

Evo ga Suma! Igra i Jevtović.  Miroslav Đukić sa dve promene u veznom redu u odnosu na beogradski meč.

Fudbal 02.08.2017 | 14:00
LŠ: Partizan - tim za Olimpijakos...
Odbrana i napad se ne diraju, ali veza - silom prilika, mora.

Partizan će na revanš Olimpijakosu istrčati sa, najverovatnije, dve promene u prvih 11 u odnosu na beogradski duel. Obe na sredini terena.

Na osnovu viđenog na završnom treningu ekipe u utorak veče, Miroslav Đukić će u sredu od 20.45 na čuveni "Karaiskakis" izvesti sastav u kome su starteri Marko Jevtović i najskuplje, ali i najzvučnije pojačanje crno-belih ovog leta, Sejduba Suma.

Jevtović je u dosadašnjem toku sezone počeo obe superligaške utakmice, na poslednjoj protiv Javora, zamenjen je početkom drugog poluvremena, ispostavilo se iz predostrožnosti.

"On vuče problem iz finiša minule sezone, boli ga koleno, povremeno se blokira i ne može da igra. Sad smo da odblokirali, pa je spreman", pojasnio je Đukić Jevtovićev status.

Nekadašnji prvotimac Novog Pazara zameniće Nebojšu Kosovića i dejstvovaće u paru sa Evertonom Luizom, jer je stručni štab procenio da je Partizanu protiv fizički nadmoćnijih fudbalera Olimpijakosa potreban neko ko može da im paraira visinom i bude od koristi u prekidu.

Druga rokada desiće se na levom krilu. Na poziciju koju je u Humskoj 1 prošlog utorak pokrivao Leonardo da Silva Soza preseliće se Sejduba Suma. Mada je bilo govora da još nije fizički spreman, a čak se pominjalo da bi Danilo Pantić mogao da uskoči među startere, novajlija iz Slovana će, sva je prilika, zameniti Brazilca koji ostao u Beogradu zbog povrede. Ujedno dogovora uslove transfera u francuski Mec.

"Suma je pridodna zamena za Leonarda", još u utorak na aerodromu "Nikola Tesla" precizirao je Miroslav Đukić, nagovestivši ono što je kasnije sproveo u delo na večernjem treningu.

Ovo će, posle dva duela na kojima je imao status rezerviste, Sejdubi Sumi biti prva zvanična utakmica za Partizan u ulozi startera i prilika da pokaže deo repertoara zbog kojeg je godinu i po dana rađeno na njegovom dovođenju.

Miroslav Đukić neće menjati ostatak tima u odnosu na prvi susret (1:3), što znači da bi u sredu od 20.45 u Atini meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona trebalo da počnu:

Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović - Janković, Tavamba, Suma - Đurđević.

Ponovo ofanzivno, jer kako šef struke crno-beli voli da kaže:

"Partizan mora da igra tako".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar