ЛШ: Партизан - тим за Олимпијакос...

Ево га Сума! Игра и Јевтовић.  Мирослав Ђукић са две промене у везном реду у односу на београдски меч.

Фудбал 02.08.2017 | 14:00
ЛШ: Партизан - тим за Олимпијакос...
Одбрана и напад се не дирају, али веза - силом прилика, мора.

Партизан ће на реванш Олимпијакосу истрчати са, највероватније, две промене у првих 11 у односу на београдски дуел. Обе на средини терена.

На основу виђеног на завршном тренингу екипе у уторак вече, Мирослав Ђукић ће у среду од 20.45 на чувени "Караискакис" извести састав у коме су стартери Марко Јевтовић и најскупље, али и најзвучније појачање црно-белих овог лета, Сејдуба Сума.

Јевтовић је у досадашњем току сезоне почео обе суперлигашке утакмице, на последњој против Јавора, замењен је почетком другог полувремена, испоставило се из предострожности.

"Он вуче проблем из финиша минуле сезоне, боли га колено, повремено се блокира и не може да игра. Сад смо да одблокирали, па је спреман", појаснио је Ђукић Јевтовићев статус.

Некадашњи првотимац Новог Пазара замениће Небојшу Косовића и дејствоваће у пару са Евертоном Луизом, јер је стручни штаб проценио да је Партизану против физички надмоћнијих фудбалера Олимпијакоса потребан неко ко може да им параира висином и буде од користи у прекиду.

Друга рокада десиће се на левом крилу. На позицију коју је у Хумској 1 прошлог уторак покривао Леонардо да Силва Соза преселиће се Сејдуба Сума. Мада је било говора да још није физички спреман, а чак се помињало да би Данило Пантић могао да ускочи међу стартере, новајлија из Слована ће, сва је прилика, заменити Бразилца који остао у Београду због повреде. Уједно договора услове трансфера у француски Мец.

"Сума је придодна замена за Леонарда", још у уторак на аеродрому "Никола Тесла" прецизирао је Мирослав Ђукић, наговестивши оно што је касније спровео у дело на вечерњем тренингу.

Ово ће, после два дуела на којима је имао статус резервисте, Сејдуби Суми бити прва званична утакмица за Партизан у улози стартера и прилика да покаже део репертоара због којег је годину и по дана рађено на његовом довођењу.

Мирослав Ђукић неће мењати остатак тима у односу на први сусрет (1:3), што значи да би у среду од 20.45 у Атини меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона требало да почну:

Кљајић - Вулићевић, Ћирковић, Остојић, Немања Г. Милетић - Евертон, Јевтовић - Јанковић, Тавамба, Сума - Ђурђевић.

Поново офанзивно, јер како шеф струке црно-бели воли да каже:

"Партизан мора да игра тако".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар