LŠ: Suma od prvog minuta?!

Najskuplje pojačanje u Partizanovoj istoriji, prema svemu sudeći biće u startnoj postavi za revanš protiv Olimpijakosa u sredu uveče.

Fudbal 02.08.2017 | 14:30
LŠ: Suma od prvog minuta?!
Partizan nema šta da čuva i nema šta da čeka. Poraz u prvoj utakmici (1:3), "overen" olako primljenim golom u 90. minutu, kada je Emenike odmah po ulasku u igru ostao "oči u oči" sa Filipom Kljajićem, ne ostavlja crno-belima nimalo prostora za kalkulacije.

U kombinaciji sa iznenadnim deficitom na poziciji levog krila - usled povrede Leonarda i odlaska Nemanje Mihajlovića - to može da donese praktično samo jedno: Sejdubu Sumu u startnoj postavi, iako pojačanje iz Slovana iz Bratislave ni izbliza nije spremno da izdrži ceo meč, posebno meč visokog intenziteta, kakav se očekuje u sredu od 20.45 časova u Pireju.

Koliko god da je u ovom trenutku (ne)spreman, Suma je najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji FK Partizan i na njemu je da pokaže šta zna u trenutku kada je potreban, a kada istovremeno nema preteranog pritiska, jer je Olimpijakos, realno, "jednom i po" nogom u sledećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bez obzira na to što su za njim samo dva nastupa u crno-belom dresu, u ukupnom trajanju od oko 45 minuta. Uostalom, Miroslav Đukić je pred polazak za Atinu rekao da je "Suma prirodna zamena za Leonarda"...

(dodajmo da se u skladu sa ovom pretpostavkom u utorak odvijao i značajan deo jedinog treninga crno-belih na "Karaiskakiju".

Kada se Suma umori, možda već na poluvremenu, šansu bi mogao da dobije Danilo Pantić, koji je posle dve sezone sa malom minutažom u Holandiji adekvatniji za ulogu "džokera" sa klupe, makar u okršajima ove specifične težine.

Idemo dalje...

Đukić je u utorak i pred srpskim i pred grčkim novinarima bez ustezanja najavio ofanzivu. A, ako su u postavi Đurđević, Tavamba, Suma i Janković, onda je na centralnim veznim pozicijama potreban jači "osigurač" za Evertonove povremene izlete u napad od Nebojše Kosovića.

Taj "neko" je, naravno, Marko Jevtović, koji je u subotu protiv Javora preventivno zamenjen zbog bola u kolenu, ali je Đukić izrazio uverenje da će biti spreman za Olimpijakos.

Na ostalim pozicijama 99 odsto neće biti promena. Šef struke i dalje veruje Lazaru Ćirkoviću i Bojanu Ostojiću kao štoperskom paru, ali nema sumnje da će od njih zahtevati odlučnije izdanje nego pre nedelju dana u Humskoj 1.

Dakle, prvaku Grčke bi od početka trebalo da se suprotstavi sledećih 11: Kljajić - Vulićević, Ćirković, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Jevtović, Everton, Janković, Suma - Tavamba, Đurđević.

Na klupi će u tom slučaju sedeti golman Stevanović, Nemanja R. Miletić, Kosović, Ilić, Pantić, Đuričković i Jovanović, dok je levi bek El Monir "favorit" za ostanak izvan protokola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar