ЛШ: Сума од првог минута?!

Најскупље појачање у Партизановој историји, према свему судећи биће у стартној постави за реванш против Олимпијакоса у среду увече.

Фудбал 02.08.2017 | 14:30
ЛШ: Сума од првог минута?!
Партизан нема шта да чува и нема шта да чека. Пораз у првој утакмици (1:3), "оверен" олако примљеним голом у 90. минуту, када је Еменике одмах по уласку у игру остао "очи у очи" са Филипом Кљајићем, не оставља црно-белима нимало простора за калкулације.

У комбинацији са изненадним дефицитом на позицији левог крила - услед повреде Леонарда и одласка Немање Михајловића - то може да донесе практично само једно: Сејдубу Суму у стартној постави, иако појачање из Слована из Братиславе ни изблиза није спремно да издржи цео меч, посебно меч високог интензитета, какав се очекује у среду од 20.45 часова у Пиреју.

Колико год да је у овом тренутку (не)спреман, Сума је најскупље плаћени фудбалер у историји ФК Партизан и на њему је да покаже шта зна у тренутку када је потребан, а када истовремено нема претераног притиска, јер је Олимпијакос, реално, "једном и по" ногом у следећој рунди квалификација за Лигу шампиона.

Без обзира на то што су за њим само два наступа у црно-белом дресу, у укупном трајању од око 45 минута. Уосталом, Мирослав Ђукић је пред полазак за Атину рекао да је "Сума природна замена за Леонарда"...

(додајмо да се у складу са овом претпоставком у уторак одвијао и значајан део јединог тренинга црно-белих на "Караискакију".

Када се Сума умори, можда већ на полувремену, шансу би могао да добије Данило Пантић, који је после две сезоне са малом минутажом у Холандији адекватнији за улогу "џокера" са клупе, макар у окршајима ове специфичне тежине.

Идемо даље...

Ђукић је у уторак и пред српским и пред грчким новинарима без устезања најавио офанзиву. А, ако су у постави Ђурђевић, Тавамба, Сума и Јанковић, онда је на централним везним позицијама потребан јачи "осигурач" за Евертонове повремене излете у напад од Небојше Косовића.

Тај "неко" је, наравно, Марко Јевтовић, који је у суботу против Јавора превентивно замењен због бола у колену, али је Ђукић изразио уверење да ће бити спреман за Олимпијакос.

На осталим позицијама 99 одсто неће бити промена. Шеф струке и даље верује Лазару Ћирковићу и Бојану Остојићу као штоперском пару, али нема сумње да ће од њих захтевати одлучније издање него пре недељу дана у Хумској 1.

Дакле, прваку Грчке би од почетка требало да се супротстави следећих 11: Кљајић - Вулићевић, Ћирковић, Остојић, Немања Г. Милетић - Јевтовић, Евертон, Јанковић, Сума - Тавамба, Ђурђевић.

На клупи ће у том случају седети голман Стевановић, Немања Р. Милетић, Косовић, Илић, Пантић, Ђуричковић и Јовановић, док је леви бек Ел Монир "фаворит" за останак изван протокола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар