Liverpul razbio Bajern, Grujiću poništen gol!

Ekipa Livepula plasirala se u finale Audi Kupa posle ubedljive pobede nad domaćinom Bajernom u Minhenu – 3:0 (2:0).  Klopova mašina melje! Bajern nikad nije bio bedniji! Bavarci zabeležili novi poraz - blamažu pred svojom publikom protiv Liverpula (0:3).

Fudbal 02.08.2017 | 11:45
Liverpul razbio Bajern, Grujiću poništen gol!
'Crveni' su dominirali tokom celog meča na krcatoj Alijanc Areni, pa će u velikom finalu igrati protiv madridskog Atletika, koji je posle preokreta savladao Napoli.

Tim Jirgena Klopa poveo je već u sedmom minutu, kada je Sadio Mane ispratio trk Roberta Firmina i lako pogodio mrežu.

Pokušali su Bavarci da odgovore, ali je onda Mohamed Salah, u 34. minutu, povećao prednost gostiju. Dugo je trajala akcija ekipe sa Enfilda, pre nego što je Salah glavom pogodio sa druge stative. 

tim rezultatom otišlo se na odmor, a Bajern ni po povratku nije uspeo da stvori izgledniju šansu za pogodak. U međuvremenu, naš Marko Grujić dobio je šansu da zaigra umesto Džordana Hendersona, a debi na jednom od najvećih evropskih stadiona neće pamtiti po golu jer mu je gol, posle dosta čudne odluke, poništen zbog ofsajda. 

Tačku na meč i sjajnu partiju Liverpula stavio je Danijel Staridž divnim lob udarcem u 83. minutu, ali je loša vest da se ponovo povredio, upravo prilikom te akcije.





Ako se po jutru dan poznaje biće ovo posle dosta godina loša sezona za Bajern. Mnogo je vremena prošlo otkako je šampion Nemačke bio ovako neubedljiv i loš u pripremnom periodu (tri poraza na poslednje četiri utakmice), ali u Minhenu itekako ima problema i Karlo Anćeloti mora što pre da počne da ih rešava.

Valjda zna Italijan da mu ovu godinu bez titule u Ligi šampiona Henes i ekipa iz lože oprostiti neće (bez obzira što u izjavama to minimiziraju), a večerašnji polufinalni okršaj sa Liverpulom na Audi kupu i poraz od 0:3 ogolio je baš sve nedostatke ovog Bajerna.

Sjajan meč su odigrali Crveni sa Enfilda, kaznili apsolutno sve greške u odbrambenom bedemu Bavaraca, koji izgleda jako krhko bez Čileanca Artura Vidala. Bili su fudbaleri sa Ostrva najbolji kada je bilo najpotrebnije, Jirgen Klop ih je sjajno motivisao i istovremeno očitao lekciju starijem kolegi, a njegov Liverpul podsetio je večeras na neki raniji, kojeg se Evropa dobrano plašila. Mašina, očigledno melje...

Pobedu Crvenima i priliku da se sutra protiv Atletika iz Madrida bore za trofej na Audi kupu omogućili su Sadio Mane u sedmom, Mohamed Salah u 34. i Danijel Staridž u 83 minutu (jadnik se opet povredio posle gola), a u većem delu meča gledali smo jalove napade domaćina prema neprobojnom bedemu velikana sa Enfilda.

Levandovskog nigde nije bilo večeras, ni pojačanja Hamesa Rodrigeza koji se povredio, iskusni Riberi je tek nešto pokušao, a Tomas Miler se odavno udaljio od ozbiljnog fudbala. Na svu muku Bajerna, povredio se ponovo i Tijago Alkantara, a nakon što je izašao iz igre u 21. minutu, zamenio ga je totalno neupotrebljivi Renato Sančes, koji ovakvom igrom teško da će privući druge klubove.

U taboru Liverpula u poslednjih dvadesetak minuta pojavio se i srpski internacionalac Marko Grujić, ali nije imao sreće jer mu je samo četiri minuta posle ulaska na teren poništen pogodak, čini se ispravno, jer je Lalana ometao golmana Bajerna pri šutu Srbina.

BAJERN - LIVERPUL 0:3 (0:2)
/Mane 7, Salah 34, Staridž 83/

Bajern (4-2-3-1): Urlih - Rafinja, Martinez, Humels, Alaba (od 79. Fridl) - Alkantara (od 21. Sančez), Toliso (od 72. Vidal) - Miler, Rodrigez (od 62. Koman), Riberi - Levandovski.

Liverpul (4-2-3-1): Karijus - Arnold (od 79. Flanagan), Lovren, Matip (od 67. Klavan), Moreno - Henderson (od 68. Staridž, od 87. Solanke), Džan (od 46. Vajnaldum) - Mane (od 46. Lalana), Kutinjo (od 79. Vudburn), Salah (od 67. Grujić) - Firmino (od 67. Kent).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar