Ливерпул разбио Бајерн, Грујићу поништен гол!

Екипа Ливепула пласирала се у финале Ауди Купа после убедљиве победе над домаћином Бајерном у Минхену – 3:0 (2:0).  Клопова машина меље! Бајерн никад није био беднији! Баварци забележили нови пораз - бламажу пред својом публиком против Ливерпула (0:3).

Фудбал 02.08.2017 | 11:45
Ливерпул разбио Бајерн, Грујићу поништен гол!
'Црвени' су доминирали током целог меча на крцатој Алијанц Арени, па ће у великом финалу играти против мадридског Атлетика, који је после преокрета савладао Наполи.

Тим Јиргена Клопа повео је већ у седмом минуту, када је Садио Мане испратио трк Роберта Фирмина и лако погодио мрежу.

Покушали су Баварци да одговоре, али је онда Мохамед Салах, у 34. минуту, повећао предност гостију. Дуго је трајала акција екипе са Енфилда, пре него што је Салах главом погодио са друге стативе. 

тим резултатом отишло се на одмор, а Бајерн ни по повратку није успео да створи изгледнију шансу за погодак. У међувремену, наш Марко Грујић добио је шансу да заигра уместо Џордана Хендерсона, а деби на једном од највећих европских стадиона неће памтити по голу јер му је гол, после доста чудне одлуке, поништен због офсајда. 

Тачку на меч и сјајну партију Ливерпула ставио је Данијел Стариџ дивним лоб ударцем у 83. минуту, али је лоша вест да се поново повредио, управо приликом те акције.





Ако се по јутру дан познаје биће ово после доста година лоша сезона за Бајерн. Много је времена прошло откако је шампион Немачке био овако неубедљив и лош у припремном периоду (три пораза на последње четири утакмице), али у Минхену итекако има проблема и Карло Анћелоти мора што пре да почне да их решава.

Ваљда зна Италијан да му ову годину без титуле у Лиги шампиона Хенес и екипа из ложе опростити неће (без обзира што у изјавама то минимизирају), а вечерашњи полуфинални окршај са Ливерпулом на Ауди купу и пораз од 0:3 оголио је баш све недостатке овог Бајерна.

Сјајан меч су одиграли Црвени са Енфилда, казнили апсолутно све грешке у одбрамбеном бедему Бавараца, који изгледа јако крхко без Чилеанца Артура Видала. Били су фудбалери са Острва најбољи када је било најпотребније, Јирген Клоп их је сјајно мотивисао и истовремено очитао лекцију старијем колеги, а његов Ливерпул подсетио је вечерас на неки ранији, којег се Европа добрано плашила. Машина, очигледно меље...

Победу Црвенима и прилику да се сутра против Атлетика из Мадрида боре за трофеј на Ауди купу омогућили су Садио Мане у седмом, Мохамед Салах у 34. и Данијел Стариџ у 83 минуту (јадник се опет повредио после гола), а у већем делу меча гледали смо јалове нападе домаћина према непробојном бедему великана са Енфилда.

Левандовског нигде није било вечерас, ни појачања Хамеса Родригеза који се повредио, искусни Рибери је тек нешто покушао, а Томас Милер се одавно удаљио од озбиљног фудбала. На сву муку Бајерна, повредио се поново и Тијаго Алкантара, а након што је изашао из игре у 21. минуту, заменио га је тотално неупотребљиви Ренато Санчес, који оваквом игром тешко да ће привући друге клубове.

У табору Ливерпула у последњих двадесетак минута појавио се и српски интернационалац Марко Грујић, али није имао среће јер му је само четири минута после уласка на терен поништен погодак, чини се исправно, јер је Лалана ометао голмана Бајерна при шуту Србина.

БАЈЕРН - ЛИВЕРПУЛ 0:3 (0:2)
/Мане 7, Салах 34, Стариџ 83/

Бајерн (4-2-3-1): Урлих - Рафиња, Мартинез, Хумелс, Алаба (од 79. Фридл) - Алкантара (од 21. Санчез), Толисо (од 72. Видал) - Милер, Родригез (од 62. Коман), Рибери - Левандовски.

Ливерпул (4-2-3-1): Каријус - Арнолд (од 79. Фланаган), Ловрен, Матип (од 67. Клаван), Морено - Хендерсон (од 68. Стариџ, од 87. Соланке), Џан (од 46. Вајналдум) - Мане (од 46. Лалана), Кутињо (од 79. Вудбурн), Салах (од 67. Грујић) - Фирмино (од 67. Кент).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар