Tavamba na srpskom: Imamo kvalitet da im damo tri gola!

Nisu svi aduti na strani Olimpijakosa! "Ako su oni pobedili u Beogradu, možemo mi u Atini", ne napušta optimizam Partizanovog Kamerunca.

Fudbal 02.08.2017 | 13:15
Tavamba na srpskom: Imamo kvalitet da im damo tri gola!
Leandre Tavamba je još jednom iznenadio novinare. Pre desetak dana tvrdnjom da će Partizan sigurno proći Olimpijakos, pri kojoj je ostao i posle poraza u Humskoj 1, a uoči revanša u Atini perfektnim poznavanjem srpskog jezika.

Gorostasni Kamerunac je za svega pola godine boravka u Beogradu savladao osnove našeg jezika do te mere da sa saigračima, članovima stručnog štaba i pretpostavljenima u klubu može na njemu da se sporazume.

Naravno, i sa predstavnicima medija. Ovoga puta bio je realniji u očekivanjima.

"Objektivno, imamo male šanse da odemo dalje, ali to je fudbal. Želja nam je da pobedimo u Pireju, smatra, da imamo kvalitet da im damo tri gola. Najvažnije je da ne primimo gol. Gledaćemo da maksimalno sprovedemo u delo ono što smo uvežbavali na treninzima",  rekao je Tavamba uoči druge utakmice sa Olimpijakosom.

Delimično je saglasan strelac tri ovosezonska gola za Partizan da je sve na strani crveno-belih: rezultat iz prvog meča, domaći teren, iskustvo igranja ovakvih utakmica...

"Teško je ići na revanš sa rezultatskim zaostatkom, ali ako su oni pobedili u Beogradu, možemo i mi u Atini. Ne mislim da su svi aduti na njihovoj strani. Na ovom nivou fudbala je neophodno da iskoristiš što više šansi. Nećeš ih imati mnogo. Olimpijakos je u Beogradu dao tri gola iz četiri opasne situacije. Moraćemo da budemo mnogo ubojitiji i koncentrisaniji u završnici nego što smo bili u prvom meču".

Ovoga puta bez Leonarda, koji je pred transferom u Mec.

"Sa Leonardom smo sjajan tim, ali moramo bez njega. To je fudbal, igrači idu gore-dole, danas nemamo Leonarda, ali imamo Sumu, koji je isto tako kvalitetan. Igraćemo fudbal", dodao je Kamerunac.

SUMA: SVI ŽELIMO LIGU ŠAMPIONA...

Tokom leta do glavnog grada Grčke, Leandre Tavamba je vreme provodio upravo u društvu novajlije iz Slovana, Sejdube Sume, koga je i nagovarao da se iz Slovačke preseli u Srbiju. Gvinejac, pak, još nije spreman da bude starter, ali se očekuje da u sredu veče šansu dobije u drugom poluvremenu.-

"U fudbalu ne postoje nemoguće stvari. Ništa nije gotovo, čeka nas još 90 minuta. Svi želimo da igramo Ligu šampiona. Radujem se utakmici. Iz dana u dan sam sve spremniji", izjavio je Suma.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar