Тавамба на српском: Имамо квалитет да им дамо три гола!

Нису сви адути на страни Олимпијакоса! "Ако су они победили у Београду, можемо ми у Атини", не напушта оптимизам Партизановог Камерунца.

Фудбал 02.08.2017 | 13:15
Тавамба на српском: Имамо квалитет да им дамо три гола!
Леандре Тавамба је још једном изненадио новинаре. Пре десетак дана тврдњом да ће Партизан сигурно проћи Олимпијакос, при којој је остао и после пораза у Хумској 1, а уочи реванша у Атини перфектним познавањем српског језика.

Горостасни Камерунац је за свега пола године боравка у Београду савладао основе нашег језика до те мере да са саиграчима, члановима стручног штаба и претпостављенима у клубу може на њему да се споразуме.

Наравно, и са представницима медија. Овога пута био је реалнији у очекивањима.

"Објективно, имамо мале шансе да одемо даље, али то је фудбал. Жеља нам је да победимо у Пиреју, сматра, да имамо квалитет да им дамо три гола. Најважније је да не примимо гол. Гледаћемо да максимално спроведемо у дело оно што смо увежбавали на тренинзима",  рекао је Тавамба уочи друге утакмице са Олимпијакосом.

Делимично је сагласан стрелац три овосезонска гола за Партизан да је све на страни црвено-белих: резултат из првог меча, домаћи терен, искуство играња оваквих утакмица...

"Тешко је ићи на реванш са резултатским заостатком, али ако су они победили у Београду, можемо и ми у Атини. Не мислим да су сви адути на њиховој страни. На овом нивоу фудбала је неопходно да искористиш што више шанси. Нећеш их имати много. Олимпијакос је у Београду дао три гола из четири опасне ситуације. Мораћемо да будемо много убојитији и концентрисанији у завршници него што смо били у првом мечу".

Овога пута без Леонарда, који је пред трансфером у Мец.

"Са Леонардом смо сјајан тим, али морамо без њега. То је фудбал, играчи иду горе-доле, данас немамо Леонарда, али имамо Суму, који је исто тако квалитетан. Играћемо фудбал", додао је Камерунац.

СУМА: СВИ ЖЕЛИМО ЛИГУ ШАМПИОНА...

Током лета до главног града Грчке, Леандре Тавамба је време проводио управо у друштву новајлије из Слована, Сејдубе Суме, кога је и наговарао да се из Словачке пресели у Србију. Гвинејац, пак, још није спреман да буде стартер, али се очекује да у среду вече шансу добије у другом полувремену.-

"У фудбалу не постоје немогуће ствари. Ништа није готово, чека нас још 90 минута. Сви желимо да играмо Лигу шампиона. Радујем се утакмици. Из дана у дан сам све спремнији", изјавио је Сума.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар