Dogovor pao, Lakazet stiže u Arsenal!

"Tobdžije" dobijaju sjajno pojačanje. Cena - prava sitnica!

Fudbal 05.07.2017 | 12:15
Dogovor pao, Lakazet stiže u Arsenal!
Aleksandar Lakazet dogovorio je lične uslove sa Arsenalom i potpisaće petogodišnji ugovor vredan 52 miliona funti!

Francuski napadač iz redova Liona uskoro će obaviti medicinske preglede, a zvanično saopštenje trebalo bi da usledi u naredna 24 časa. To znači da će sa novim saigračima otputovati na turneju po Australiji i Kini.

Arsen Venger uveren je da će klub uspeti u nameri da potpiše sjajnog Francuza, čime bi nadmašio transfer Mesuta Ozila iz 2013. godine, kada je u London iz Real Madrida stigao za 42,5 miliona funti.

Lakazet je postigao 28 golova na 30 utakmica prošle sezone u Ligi 1, čime je zauzeo drugo mesto na listi strelaca iza Edinsona Kavanija, koji je 35 puta tresao protivničke mreže.

Od dolaska u Lion, bio je strelac tačno 100 ligaških golova na 203 nastupa u najjačoj francuskoj ligi.

Navodno bi 26-godišnji ofanzivac preuzeo dres sa brojem devet od Lukasa Pereza, koji je na izlaznim vratima kluba.

Ipak, nedavno se pojavila i informacija da je Lakazet sve dogovorio sa Atletiko Madridom, ali do transfera nije došlo, tako da treba sačekati zvaničnu potvrdu sa "Emirejtsa".

Takođe, Arsenal je u potrazi za još pojačanja. Tomas Lemar bio je prvi pik, ali ukoliko ne uspeju da privole fudbalera Monaka, onda će se okrenuti Rijadu Mahrezu.

Eventualnim dolaskom Lakazeta, vrata bi veovatno bila zatvorena za drugog Francuza, Olivijea Žirua, kojeg žele Everton i Vest Hem.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

matej

05.07.2017 15:03

Znao Sam da ce doci lakazet!mislim da ziru nece otici

ODGOVORITE