Kraj strpljenja prema S. Koreji

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da nuklearni i raketni program Sjeverne Koreje zahtijeva "odlučan odgovor" i poručio da je gotova "era strateškog strpljenja" sa Sjevernom Korejom.

Svijet 01.07.2017 | 07:14
Kraj strpljenja prema S. Koreji
"Era strateškog partnerstva sa režimom Sjeverne Koreje je gotova... Iskreno, nema više strpljenja", rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare u bašti Bijele kuće sa predsjednikom Južne Koreje Mun Džae-inom, koji je pozvao Trampa da posjeti tu zemlju.

Prema Trampovim riječima, SAD blisko sarađuju sa Južnom Korejom i Japanom, kao i sa partnerima širom svijeta po pitanju niza diplomatskih, bezbjednosnih i ekonomskih mjera kako bi se zaštitili njihovi saveznici i građani od opasnosti koju predstavlja Sjeverna Koreja, prenosi Rojters.

Tramp je kritikovao vladu Sjeverne Koreje kao "bezobzirni i brutalni režim", ističe AP.

On je podsjetio na slučaj američkog studenta Oto Vormbira, koji je preminuo ubrzo nakon što je oslobođen iz Sjeverne Koreje.

Tramp je poručio da je njegov cilj "mir, stabilnost i prosperitet" u regionu, ali je upozorio da će SAD uvijek braniti sebe i svoje saveznike.

Američki predsjednik pohvalio je savezništvo SAD i Južne Koreje kao "kamen temeljac mira i bezbjednosti u veoma, veoma opasnom dijelu svijeta".

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mislim-Man

01.07.2017 06:48

Kao sto sam već nagovjestio u ranijim komentarima, znam da me niko ne sluša puno ali eto ponoviću. Upravo ovog mjesta me strah da će pokrivati vojnici Nato snaga novopridoslih članica Balkana. Ovaj Poligon je zajednički za "balkanske" Nato snage. Nadam se u Boga samo, da se moja predskazanja i te misli od prije 2-3 godine ne ostvare

ODGOVORITE
Name

Opusteno

01.07.2017 08:38

Opusteno druze, sve americke vojne operacije su tajne i rade ih njihovi vojnici a ovi pridruzeni su uglavnom deklarativno tu samo da bi se danas sutra moglo reci pred UN vijecem da nije to bila jednostrana agresija od strane SAD.