Крај стрпљења према С. Кореји

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да нуклеарни и ракетни програм Сјеверне Кореје захтијева "одлучан одговор" и поручио да је готова "ера стратешког стрпљења" са Сјеверном Корејом.

Свијет 01.07.2017 | 07:14
Крај стрпљења према С. Кореји
"Ера стратешког партнерства са режимом Сјеверне Кореје је готова... Искрено, нема више стрпљења", рекао је Трамп на заједничкој конференцији за новинаре у башти Бијеле куће са предсједником Јужне Кореје Мун Џае-ином, који је позвао Трампа да посјети ту земљу.

Према Трамповим ријечима, САД блиско сарађују са Јужном Корејом и Јапаном, као и са партнерима широм свијета по питању низа дипломатских, безбједносних и економских мјера како би се заштитили њихови савезници и грађани од опасности коју представља Сјеверна Кореја, преноси Ројтерс.

Трамп је критиковао владу Сјеверне Кореје као "безобзирни и брутални режим", истиче АП.

Он је подсјетио на случај америчког студента Ото Вормбира, који је преминуо убрзо након што је ослобођен из Сјеверне Кореје.

Трамп је поручио да је његов циљ "мир, стабилност и просперитет" у региону, али је упозорио да ће САД увијек бранити себе и своје савезнике.

Амерички предсједник похвалио је савезништво САД и Јужне Кореје као "камен темељац мира и безбједности у веома, веома опасном дијелу свијета".

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мислим-Ман

01.07.2017 06:48

Као сто сам већ наговјестио у ранијим коментарима, знам да ме нико не слуша пуно али ето поновићу. Управо овог мјеста ме страх да ће покривати војници Нато снага новопридослих чланица Балкана. Овај Полигон је заједнички за "балканске" Нато снаге. Надам се у Бога само, да се моја предсказања и те мисли од прије 2-3 године не остваре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опустено

01.07.2017 08:38

Опустено друзе, све америцке војне операције су тајне и раде их њихови војници а ови придрузени су углавном декларативно ту само да би се данас сутра могло реци пред УН вијецем да није то била једнострана агресија од стране САД.