LE: Kazahstan bliži Zvezdi od Bugarske!

Nazire se novi odlazak crveno-belih na dalek put. . .  Irtiš korak bliže Zvezdi, Bugari da kažu hvala Fofani što nisu već ispali! U prvom susretu Kazahstanaca o Bugara minimalnih 1:0.

Fudbal 29.06.2017 | 19:00
LE: Kazahstan bliži Zvezdi od Bugarske!
Prvi duel potencijalnih rivala Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, između kazahstanskog Irtiša i bugarskog Dunav Rusea završen je pobedom domaćeg tima 1:0.

Strelac pogotka za kazahstanski klub bio je Igor Bugaev već u 5. minutu, posle neuspele ofsajd zamke gostujućih igrača.

Celu utakmicu za domaćin tim odigrali su srpski internacionalci Mario Maslać i Stefan Živković, prvi na poziciji štopera, a drugi kao levi bek. Bivši napadač Partizana, Ismael Fofana, zamenjen je posle nešto više od sat vremena u igri.

Dakle, kako stvari stoje, Zvezda bi ponovo mogla na dalek put u Kazahstan, gde je pre dva leta eliminisana od Kairata iz Almatija.

Crveno-beli, ipak, prvo moraju da opravdaju ulogu favorita protiv Florijane sa Malte. Prva utakmica igra se u Beogradu od 20.30, a revanš je 6. jula na Malti.



Irtiš ide u Bugarsku sa golom prednosti, mada i navijači Dunava moraju da budu zadovoljni ishodom utakmice u Pavlodaru. Jer po svemu što smo videli, predstavnik Kazahstana mogao je da završi sav posao u prvom meču i već zakaže duele sa pobednikom dvomeča Crvene zvezde i Florijane. Ovako, moraće da strepi u Bugarskoj - mršavih 1:0 za Irtiš.

Kažemo mršavih jer je moglo da bude mnogo ubedljivije. Posebno s obzirom na to da je Igor Bugajev, već posle četiri minuta igre doveo Irtiš u vođstvo. Previše lako je ispala odbrana gostiju.

U 25. minutu idealna prilika za Irtiš. Ismael Fofana, bivši Partizanov igrač koji u Irtišu igra kao pozajmljeni fudbaler Čukaričkog, bio je sam pred golmanom Dunava, ali je iskusniStanislav Antonov iz tog duela izašao kao pobednik. Početkom drugog poluvremena imao je i sreće. Stefan Živković je tukao za malo pored gola.

Malo je nedostajalo da im se sve to vrati, jer kad se Dunav sabrao shvatio je da nije gori od Irtiša i krenuo da napada. U 66. minutu stativa je zaustavila Miroslava Budinova. Nije to bila jedina, ali jeste bila najbolja šansa za Dunav. Moraće Bugari bolje u revanšu ako misle do drugog kola.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar