ЛЕ: Казахстан ближи Звезди од Бугарске!

Назире се нови одлазак црвено-белих на далек пут. . .  Иртиш корак ближе Звезди, Бугари да кажу хвала Фофани што нису већ испали! У првом сусрету Казахстанаца о Бугара минималних 1:0.

Фудбал 29.06.2017 | 19:00
ЛЕ: Казахстан ближи Звезди од Бугарске!
Први дуел потенцијалних ривала Црвене звезде у другом колу квалификација за Лигу Европе, између казахстанског Иртиша и бугарског Дунав Русеа завршен је победом домаћег тима 1:0.

Стрелац поготка за казахстански клуб био је Игор Бугаев већ у 5. минуту, после неуспеле офсајд замке гостујућих играча.

Целу утакмицу за домаћин тим одиграли су српски интернационалци Марио Маслаћ и Стефан Живковић, први на позицији штопера, а други као леви бек. Бивши нападач Партизана, Исмаел Фофана, замењен је после нешто више од сат времена у игри.

Дакле, како ствари стоје, Звезда би поново могла на далек пут у Казахстан, где је пре два лета елиминисана од Каирата из Алматија.

Црвено-бели, ипак, прво морају да оправдају улогу фаворита против Флоријане са Малте. Прва утакмица игра се у Београду од 20.30, а реванш је 6. јула на Малти.



Иртиш иде у Бугарску са голом предности, мада и навијачи Дунава морају да буду задовољни исходом утакмице у Павлодару. Јер по свему што смо видели, представник Казахстана могао је да заврши сав посао у првом мечу и већ закаже дуеле са победником двомеча Црвене звезде и Флоријане. Овако, мораће да стрепи у Бугарској - мршавих 1:0 за Иртиш.

Кажемо мршавих јер је могло да буде много убедљивије. Посебно с обзиром на то да је Игор Бугајев, већ после четири минута игре довео Иртиш у вођство. Превише лако је испала одбрана гостију.

У 25. минуту идеална прилика за Иртиш. Исмаел Фофана, бивши Партизанов играч који у Иртишу игра као позајмљени фудбалер Чукаричког, био је сам пред голманом Дунава, али је искусниСтанислав Антонов из тог дуела изашао као победник. Почетком другог полувремена имао је и среће. Стефан Живковић је тукао за мало поред гола.

Мало је недостајало да им се све то врати, јер кад се Дунав сабрао схватио је да није гори од Иртиша и кренуо да напада. У 66. минуту статива је зауставила Мирослава Будинова. Није то била једина, али јесте била најбоља шанса за Дунав. Мораће Бугари боље у реваншу ако мисле до другог кола.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар