Kosta je skuvan, a Alegri otkrio...

On je naša glavna meta! Pali zahtevi, Bajern pristao na 40. 000. 000 i bonuse, igrač smanjio platu! „Nisam tražio Enzonzija, De Šiljo nam nije potreban“, kaže trener Juventusa i dodaje da će mu sledeće sezone biti još teže zbog imena pet engleskih klubova u Ligi šampiona.

Fudbal 17.06.2017 | 16:00
Kosta je skuvan, a Alegri otkrio...
U novije doba Arturo Vidal i Kingsli Koman iz Juventusa u Minhen. Mehdi Benataija iz Bajerna put Torina. Kako sad stvari stoje, ponovo će da prorade veze između nemačkog i italijanskog prvaka, pošto sve „miriše“ na potpis - Daglasa Koste.

Stara dama je Brazilca označila jednim od proriteta kad su pojačanja za sledeću sezonu u pitanju i prvi sastanak čelnika dva kluba, povodom njegovom transfera, održan je juče. Juve je ponudio 35.000.000 evra, Bavarci traže celih 50.000.000, ali kako su to samo početni stavovi, i Bild i Tutosport, bliski upravama velikana, nagoveštavaju da bi moglo da dođe do korekcija oko obeštećenja. Navodno, na 40.000.000 evra, a da se preostala razlika pokrije bonusima koji bi, u slučaju trofeja ofanzivnog veziste u novoj sredini, završili na Alijanc areni.

Da je dogovor na pomolu može se zaključiti i na osnovvu današnjih informacija kako je sam Daglas Kosta spustio prvobitne zahteve i pristao da se preseli u Italiju za platu od 6.000.000 evra po sezoni. Za milion manje od njegovog prvog uslova, a za 2.000.000 više nego što ima u Minhenu.

Drugi detalj koji bi trebalo da obraduje navijače Juventusa je izjava Masimilijana Alegrija.

„Tačno je, Daglas Kosta je jedna od naših glavnih meta u ovom prelaznom roku. Veoma mi se sviđa. Reč je o sjajnom igraču“, rekao je Maks i tako podgrejao nagoveštaje da se nešto ozbiljno „kuva“, naglasivši da tražio rešenje koje će najbolje pasovati omiljenoj mu formaciji 4-2-3-1.

To je, očigledno, Daglas Kosta, čime padaju u vodu pokušaji da se dovede Federiko Bernardeski iz Fjorentine, ali i da se izdvoji dodatnih 40.000.000 za potpis defanzivnijegStivena Enzonzija iz Sevilje.

„Pred Bernardeskijem je velika budućnost, momak će biti od koristi italijanskoj reprezentaciji. A što se Enzonzija tiče, ja ga nisam ni tražio. Razgovaraću sa članovima uprave, donećemo najbolje moguće rešenje. Kad je u pitanju Patrik Šik, Čeh još nije naš fudbaler, mada mogu da kažem da je u pitanju igrač koji radi nenormalne stvari na terenu“, oglasio se Alegri povodom izvesnog dolaska napadača Sampdorije za 22.000.000 evra.

Defanzivni red neće poačavati. Nema ni potrebe.

„Matija de Šiljo iz Milana? Mislim da smo popunjeni u defanzivi“.

Alegri je za Sportmedijaset otkrio da je posle izgubljenog finala Lige šampiona, od Reala, „hteo da digne ruke od svega“, ali da je posle razgovora sa čelnicima shvatio kako „još ima kondicije da se takmiči“.

„Pred nama je zahtevna godina. Posle tri sezone u kojima smo osvojili sve u Italiji i igrali dvaput finale Lige šampiona, rizikujemo da nam se desi pad. Nalazimo se pred izazovom, da se izborimo sami sa sobom i podignemo kvalitet igre. Glavni cilj ostaje Skudeto, to je u genetskom kodu svakog fudbalera Juventusa, posle toga Kup Italije, na kraju Liga šampiona. U poslednje tri sezone Juve je postao važan faktor među osam najboljih klubova Evrope, a u narednoj će biti još teže. Pogledajte samo imena pet engleskih klubova: Čelsi, Liverpul, Totenhem i dva Mančestera. Moramo da budemo spremni na sve“, rekao je Masimilijano Alegri.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar