Коста је скуван, а Алегри открио...

Он је наша главна мета! Пали захтеви, Бајерн пристао на 40. 000. 000 и бонусе, играч смањио плату! „Нисам тражио Ензонзија, Де Шиљо нам није потребан“, каже тренер Јувентуса и додаје да ће му следеће сезоне бити још теже због имена пет енглеских клубова у Лиги шампиона.

Фудбал 17.06.2017 | 16:00
Коста је скуван, а Алегри открио...
У новије доба Артуро Видал и Кингсли Коман из Јувентуса у Минхен. Мехди Бенатаија из Бајерна пут Торина. Како сад ствари стоје, поново ће да прораде везе између немачког и италијанског првака, пошто све „мирише“ на потпис - Дагласа Косте.

Стара дама је Бразилца означила једним од проритета кад су појачања за следећу сезону у питању и први састанак челника два клуба, поводом његовом трансфера, одржан је јуче. Јуве је понудио 35.000.000 евра, Баварци траже целих 50.000.000, али како су то само почетни ставови, и Билд и Тутоспорт, блиски управама великана, наговештавају да би могло да дође до корекција око обештећења. Наводно, на 40.000.000 евра, а да се преостала разлика покрије бонусима који би, у случају трофеја офанзивног везисте у новој средини, завршили на Алијанц арени.

Да је договор на помолу може се закључити и на основву данашњих информација како је сам Даглас Коста спустио првобитне захтеве и пристао да се пресели у Италију за плату од 6.000.000 евра по сезони. За милион мање од његовог првог услова, а за 2.000.000 више него што има у Минхену.

Други детаљ који би требало да обрадује навијаче Јувентуса је изјава Масимилијана Алегрија.

„Тачно је, Даглас Коста је једна од наших главних мета у овом прелазном року. Веома ми се свиђа. Реч је о сјајном играчу“, рекао је Макс и тако подгрејао наговештаје да се нешто озбиљно „кува“, нагласивши да тражио решење које ће најбоље пасовати омиљеној му формацији 4-2-3-1.

То је, очигледно, Даглас Коста, чиме падају у воду покушаји да се доведе Федерико Бернардески из Фјорентине, али и да се издвоји додатних 40.000.000 за потпис дефанзивнијегСтивена Ензонзија из Севиље.

„Пред Бернардескијем је велика будућност, момак ће бити од користи италијанској репрезентацији. А што се Ензонзија тиче, ја га нисам ни тражио. Разговараћу са члановима управе, донећемо најбоље могуће решење. Кад је у питању Патрик Шик, Чех још није наш фудбалер, мада могу да кажем да је у питању играч који ради ненормалне ствари на терену“, огласио се Алегри поводом извесног доласка нападача Сампдорије за 22.000.000 евра.

Дефанзивни ред неће поачавати. Нема ни потребе.

„Матија де Шиљо из Милана? Мислим да смо попуњени у дефанзиви“.

Алегри је за Спортмедијасет открио да је после изгубљеног финала Лиге шампиона, од Реала, „хтео да дигне руке од свега“, али да је после разговора са челницима схватио како „још има кондиције да се такмичи“.

„Пред нама је захтевна година. После три сезоне у којима смо освојили све у Италији и играли двапут финале Лиге шампиона, ризикујемо да нам се деси пад. Налазимо се пред изазовом, да се изборимо сами са собом и подигнемо квалитет игре. Главни циљ остаје Скудето, то је у генетском коду сваког фудбалера Јувентуса, после тога Куп Италије, на крају Лига шампиона. У последње три сезоне Јуве је постао важан фактор међу осам најбољих клубова Европе, а у наредној ће бити још теже. Погледајте само имена пет енглеских клубова: Челси, Ливерпул, Тотенхем и два Манчестера. Морамо да будемо спремни на све“, рекао је Масимилијано Алегри.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар