Analiza: Najskuplja čistka u istoriji fudbala!

Gvardiolina nova odbrana će koštati 250. 000. 000 evra! Kako do najplaćenije odbrane svih vremena. . . ?!

Fudbal 13.06.2017 | 23:30
Analiza: Najskuplja čistka u istoriji fudbala!
Zahuktala se fudbalska pijaca šitrom Evrope, svakog dana se obavi neki velkiki transfer, a jedan od klubova koji je obeležio dosadašnji deo letnje fudbalske pijace je Mančester Saiti. Već su Građani za oko 100.000.000 evra pazarili golmana Edersona iz Benfike i vezistu Bernarda Silvu iz Monaka, ali sledi još zvučnih pojačanja...

Katalonac želi da dovede još levog beka, štopera, desnog beka i napadača.

Odbrana je dakle prioritet Gvardiole koji želi dominaciju u posedu lopte i pas igri sa tenički potkovanim i brzim defanzivcima. Hoće plejmejkere iz poslednje linije. Zato je i spremio veliku čistku jer je Siti primao previše golova, a poslednja linija nije dovoljno pomagala igračima ispred.

Letos je precrtao golmana Harta, pokušao godinu dana sa Bravom i Kabaljerom i na kraju doveo Edersona koji sjajno igrama nogama i učestvuje u igri kao nekada Valdes i Nojer. Hart i Mangala su odmah žrtvovani jer se uopšte ne uklapaju u Pepovu viziju Sitija, ali prava čistka je usledila ovog leta. Klub su napustili Sanja, Kliši, Zabaleta, a nije isključeno da ode i Kolarov. 

Benžamin Mendi iz Monaka će najverovatnije biti novi levi bek, visina transfera bi trebalo da iznosi oko 45.000.000 evra i čeka se njegov povratak sa reprezentativnih obaveza. Ako nešto krene po zlu, alternativa je Bertrand iz Sautemptonna.

Želje za štopera su Van Dajk, Bonući i Laport. Holanđanin je prvo ime na toj listi jer druga dvojica nisu na prodaju, a Gvardiola insistira na štoperu takvih karakteristika i spreman je da ga učini najplaćenijim odbrambenim igračem svih vremena. Možda i da plati neverovatnih 70.000.000 evra za Van Dajkovo obeštećenje Suatemptonu!

Potom kreće ofanziva na desnog beka Kajla Vokera iz Totenhema. Ostrvski mediji danas javljaju da tokom nedelje počinju i zvanični pregovori Mančester Sitija i Totenhema. Iako Spursi ne žele da se odreknu Vokera, Gvardiola će ih testirati velikim ponudama.

Totenhem će za svog reprezentativca na početku pregovora istaći cenu od 50.000.000 funti što je oko 55.000.000 evra. Gvardiola je spreman da odmah plati oko 45.000.000 evra. Dve strane bi mogle da se nađu na granici malo iznad toga. Voker želi u Siti iako je prošle jeseni produžio ugovor sa Spursima. Ali je u finišu sezone pokvario odnos sa trenerom Poketinom koji je na poziciji desnog beka poečo da daje sve veću minutažu Kiran Tripijeru, pa se čak priča i da Tripijer mogao da istisne Vokera iz reprezentacije Engleske.

To znači da bi Siti mogao da dobije potpuno novu odbranu u kojoj bi samo Džon Stonspreživeo od startera iz prethodne sezone. A podsetićemo da je i njega doveo baš Gvardiola i za njegovu kupovinu platio svetski rekord kada su defanzivci u pitanju - 55.000.000 evra!

Ako Pep uspe ovog leta da ostvari sve svoje želje, to znači da za sklapanje defanzivne linije sa četvoricom igrača i golmanom koštati oko 250.000.000 evra računajući i Stonsovtransfer od prošlog leta.

Šlag na tortu bi trebalo da bude dovođenje Aleksisa Sančeza u napad za kojeg se Siti bori sa Bajernom i Pari Sen Žermenom koji su mu takođe pipremili bogate ponude... Uz ranija pojačanja poput Sterlinga, De Brujnea, Gundogana ili Sanea, bio bi to verovatno najskuplje plaćena prva postava u istoriji fudbala. Ali i ekipa koja bi dugo vremena mogla da igra zajedno i da vlada engleskim i evropskim fudbalom. Naravno, pod uslovom da se Gvardiola negde nije prešao u računici...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar