Анализа: Најскупља чистка у историји фудбала!

Гвардиолина нова одбрана ће коштати 250. 000. 000 евра! Како до најплаћеније одбране свих времена. . . ?!

Фудбал 13.06.2017 | 23:30
Анализа: Најскупља чистка у историји фудбала!
Захуктала се фудбалска пијаца шитром Европе, сваког дана се обави неки велкики трансфер, а један од клубова који је обележио досадашњи део летње фудбалске пијаце је Манчестер Саити. Већ су Грађани за око 100.000.000 евра пазарили голмана Едерсона из Бенфике и везисту Бернарда Силву из Монака, али следи још звучних појачања...

Каталонац жели да доведе још левог бека, штопера, десног бека и нападача.

Одбрана је дакле приоритет Гвардиоле који жели доминацију у поседу лопте и пас игри са тенички поткованим и брзим дефанзивцима. Хоће плејмејкере из последње линије. Зато је и спремио велику чистку јер је Сити примао превише голова, а последња линија није довољно помагала играчима испред.

Летос је прецртао голмана Харта, покушао годину дана са Бравом и Кабаљером и на крају довео Едерсона који сјајно играма ногама и учествује у игри као некада Валдес и Нојер. Харт и Мангала су одмах жртвовани јер се уопште не уклапају у Пепову визију Ситија, али права чистка је уследила овог лета. Клуб су напустили Сања, Клиши, Забалета, а није искључено да оде и Коларов. 

Бенжамин Менди из Монака ће највероватније бити нови леви бек, висина трансфера би требало да износи око 45.000.000 евра и чека се његов повратак са репрезентативних обавеза. Ако нешто крене по злу, алтернатива је Бертранд из Саутемптонна.

Жеље за штопера су Ван Дајк, Бонући и Лапорт. Холанђанин је прво име на тој листи јер друга двојица нису на продају, а Гвардиола инсистира на штоперу таквих карактеристика и спреман је да га учини најплаћенијим одбрамбеним играчем свих времена. Можда и да плати невероватних 70.000.000 евра за Ван Дајково обештећење Суатемптону!

Потом креће офанзива на десног бека Кајла Вокера из Тотенхема. Острвски медији данас јављају да током недеље почињу и званични преговори Манчестер Ситија и Тотенхема. Иако Спурси не желе да се одрекну Вокера, Гвардиола ће их тестирати великим понудама.

Тотенхем ће за свог репрезентативца на почетку преговора истаћи цену од 50.000.000 фунти што је око 55.000.000 евра. Гвардиола је спреман да одмах плати око 45.000.000 евра. Две стране би могле да се нађу на граници мало изнад тога. Вокер жели у Сити иако је прошле јесени продужио уговор са Спурсима. Али је у финишу сезоне покварио однос са тренером Покетином који је на позицији десног бека поечо да даје све већу минутажу Киран Трипијеру, па се чак прича и да Трипијер могао да истисне Вокера из репрезентације Енглеске.

То значи да би Сити могао да добије потпуно нову одбрану у којој би само Џон Стонспреживео од стартера из претходне сезоне. А подсетићемо да је и њега довео баш Гвардиола и за његову куповину платио светски рекорд када су дефанзивци у питању - 55.000.000 евра!

Ако Пеп успе овог лета да оствари све своје жеље, то значи да за склапање дефанзивне линије са четворицом играча и голманом коштати око 250.000.000 евра рачунајући и Стонсовтрансфер од прошлог лета.

Шлаг на торту би требало да буде довођење Алексиса Санчеза у напад за којег се Сити бори са Бајерном и Пари Сен Жерменом који су му такође пипремили богате понуде... Уз ранија појачања попут Стерлинга, Де Брујнеа, Гундогана или Санеа, био би то вероватно најскупље плаћена прва постава у историји фудбала. Али и екипа која би дуго времена могла да игра заједно и да влада енглеским и европским фудбалом. Наравно, под условом да се Гвардиола негде није прешао у рачуници...

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар