Zvezda mora da čeka za ''zlatnog Orlića''!

Sosijedad o Babiću odlučuje za deset dana! Zlatni Novozelanđanin bi na Marakanu mogao da dođe kao pozajmljeni igrač.

Fudbal 13.06.2017 | 22:30
Zvezda mora da čeka za ''zlatnog Orlića''!
Posle reprezentativnog raja, pečalbarski pakao. Kroz vrlo težak period prošao je nekadašnji štoper Vojvodine i omladinske reprezentacije Srbije Srđan Babić u redovima Real Sosijedada. Na Anoeti nije ni dobio šansu, uglavnom je igrao za B tim, zatim je prosleđen na pozajmicu u redove drugoligaša Reusa za koji je odigrao 11 utakmica.

Dakle, Srđanu Babiću je potrebna igračka rehabilitacija, Crvena zvezda je ponovo izrazila želju, ali... Put do realizacije transfera, koji odgovorni sa Marakane planiraju već dve godine, ponovo je dugačak.

Babić je ugovorom vezan za Real Sosijedad još dve sezone, ima milionsku izlaznu klauzulu što Crvenoj zvezdi sužava manevarski prostor. Tačnije, omogućava joj da štopera zlatne generacije omladinske reprezentacije dovede na pozajmicu.

Potrebno je samo da se slože dve jako bitne kockice. Čelnici i sportski sektor Real Sosijeda za najviše deset dana trebalo bi da se izjasni o statusu visokok defanzivca iz Banja Luke. Ukoliko trener Euzebio Sakristan kaže da ne vidi Srbina u ozbiljnim planovima za narednu sezonu Srđan Babić će na novu, jednogodišnju pozajmicu.

I onda će sve zavisiti od njegove želje. Tačnije, da li želi da se vrati u srpski fudbal. Za supertalentovanog štopera bi takav epilog, bar na papiru, predstavljao korak unazad. Međutim, u praksi bi nekadašnji Vojvodinin biser imao lepu priliku da demonstrira talenat i da se vrati na nivo iz novosadskih dana, tokom kojih je važio za jednog od najtalentovanijih štopera Evrope.

Kako bilo Crvena zvezda nema mnogo vremena da čeka. A neće imati mnogo vremena ni Srđan Babić ukoliko mu u Real Sosijedadu ponude pozajmicu kao jedinu ozbiljnu opciju.

Crvena zvezda je u dosadašnjem delu prelaznog roka dovela Marka Gobeljića. Sutra će biti okončan transfer Filipa Stojkovića, dok je levi bek Milan Rodić jako blizu Marakane. Čeka se rasplet situacije oko Gorana Čaušića, a situacija sa Brankom Jovičićem trebalo bi da se razbistri 15.juna.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar