Звезда мора да чека за ''златног Орлића''!

Сосиједад о Бабићу одлучује за десет дана! Златни Новозеланђанин би на Маракану могао да дође као позајмљени играч.

Фудбал 13.06.2017 | 22:30
Звезда мора да чека за ''златног Орлића''!
После репрезентативног раја, печалбарски пакао. Кроз врло тежак период прошао је некадашњи штопер Војводине и омладинске репрезентације Србије Срђан Бабић у редовима Реал Сосиједада. На Аноети није ни добио шансу, углавном је играо за Б тим, затим је прослеђен на позајмицу у редове друголигаша Реуса за који је одиграо 11 утакмица.

Дакле, Срђану Бабићу је потребна играчка рехабилитација, Црвена звезда је поново изразила жељу, али... Пут до реализације трансфера, који одговорни са Маракане планирају већ две године, поново је дугачак.

Бабић је уговором везан за Реал Сосиједад још две сезоне, има милионску излазну клаузулу што Црвеној звезди сужава маневарски простор. Тачније, омогућава јој да штопера златне генерације омладинске репрезентације доведе на позајмицу.

Потребно је само да се сложе две јако битне коцкице. Челници и спортски сектор Реал Сосиједа за највише десет дана требало би да се изјасни о статусу високок дефанзивца из Бања Луке. Уколико тренер Еузебио Сакристан каже да не види Србина у озбиљним плановима за наредну сезону Срђан Бабић ће на нову, једногодишњу позајмицу.

И онда ће све зависити од његове жеље. Тачније, да ли жели да се врати у српски фудбал. За суперталентованог штопера би такав епилог, бар на папиру, представљао корак уназад. Међутим, у пракси би некадашњи Војводинин бисер имао лепу прилику да демонстрира таленат и да се врати на ниво из новосадских дана, током којих је важио за једног од најталентованијих штопера Европе.

Како било Црвена звезда нема много времена да чека. А неће имати много времена ни Срђан Бабић уколико му у Реал Сосиједаду понуде позајмицу као једину озбиљну опцију.

Црвена звезда је у досадашњем делу прелазног рока довела Марка Гобељића. Сутра ће бити окончан трансфер Филипа Стојковића, док је леви бек Милан Родић јако близу Маракане. Чека се расплет ситуације око Горана Чаушића, а ситуација са Бранком Јовичићем требало би да се разбистри 15.јуна.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар