Liverpul hoće Dušana Tadića!

Redsi spremni da aktiviraju klauzulu!

Fudbal 13.06.2017 | 20:30
Liverpul hoće Dušana Tadića!
Crveni deo Liverpula kao da je zaražen virusom „Sautempton“.

Samo nekoliko dana pošto je klub sa Enfilda uputio zvanično izvinjenje Sautemptonu zbog toga što je na nedozvoljen način pokušao da angažuje Virdžila van Dajka, otvoreno je novo poglavlje - Dušan Tadić! A to je samo kap u moru svih poslova koji su se prethodnih godina dogodili između Redsa i Svetaca (Dejan Lovren, Natanijel Klajn, Adam Lalana, Sadio Mane...)

Prema saznanjima renomiranog britanskog dnevnog lista Tajms, Liverpul je sada krenuo o ofanzivu na najboljeg srpskog igrača i ovog puta uprava nema nameru da napravi kiks kao u Van Dajkovom slučaju. 

Na Enfildu su, navodno, ozbiljno zagrizli za srpskog maestra, a olakšavajuća okolnost je ta što je cena tek 15.000.000 evra! Razlog tome je prilično banalan, ali mogao bi da se ispostavi i kao „koban“ po Sautemtpon. Podsetimo, ostrvski mediji su u više navrata pisali o tome da je Sautemtpon u Tadićev ugovor stavio otkupnu klauzulu na pomenutu sumu novca, zbog čega bi klub mogao da ostane bez najboljeg igrača za jako malo para. 

Mada bi Tadić u direktnoj konkurenciji za mesto u timu imao Filipea Kutinja, Liverpul se pre svega sprema za Ligu šampiona i jačanje tima u svim linijama. A mesto levog krila bilo je felerično Liverpulu prošle sezone. 

Doduše, Tadić bi Jirgenu Klopu mogao da ponudi i rešenje na poziciji kreatora igre, gde je blistao dosad u dresu Sautemptona, a posebno reprezentacije Srbije, zbog čega se Orlovi i nalaze u povoljnoj poziciji da se plasiraju na Mundijal naredne godine. 

Liverpul trenutno vodi intenzivne pregovore i sa Romom oko transfera Mohameda Salaha, za koga je navodno već spremljeno 40.000.000 evra. 

Podsetimo, Liverpul je pokazao interesovanje i za srpskog bisera Sergeja Milinković Savića. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar