"Mandatar treba da bude iz SNS"

Ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srpska napredna stranka (SNS) treba da predloži mandatara jer, kako kaže, najveća partija koja je i najviše doprinela pobedi predsednika Aleksandra Vučića na izborima, treba da ima nekoga ko će voditi Vladu.

Srbija 03.06.2017 | 09:16
"Mandatar treba da bude iz SNS"
"Stvari su vrlo jednostavne, prema poslednjim istraživanjima, Aleksandar Vučić uživa poverenje više od 60 odsto ljudi, a samo je na predsedničkim izborima dobio 56 odsto glasova. On ima pravo da predsednik vlade bude neko ko će mu biti blizak, ko će provoditi njegovu politiku i ko će nastaviti sa politikom koja je dovela do te ubedljive pobede na izborima", rekao je Vulin gostujući na RTS.

Upitan da li to znači da, ukoliko ne bude tako i ako se pokažu tačni novinski napisi da su koalicioni partneri, konkretno lider SPS Ivica Dačić bliži tom mestu, Vlada neće izvesno nastaviti u tom pravcu, Vulin kaže da je Vučićev autoritet takav da svako ko bi pokusao da promeni kurs ove vlade, u tome sigurno ne bi uspeo i ne bi imao podršku birača za to.

"Smatram da najveća partija, koja je i okupila ovu koaliciju i povela promene u Srbiji, treba da ima predsednika Vlade. To je najdirektnija i najbrža veza sa predsednikom države, koji će, zahvaljujući svom autoritetu i broju glasova, imati pravo da da mandatara i realnu mogućnost da svoj izbor podrži u vremenu koje dolazi. Moj stav je i dalje da SNS treba da predloži mandtara", rekao je Vulin.

Izvor: Agencije/RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar