Greška pilota izazvala tragediju

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je završena istraga avionske nesreće iz decembra 2016. kada je avion "Tu-154" pao u Crno more i da je najvjerovatniji uzrok pogrešna odluka i postupak jednog od pilota.

Republika Srpska 01.06.2017 | 07:07
Greška pilota izazvala tragediju
"Istraga je utvrdila da bi uzrok nesreće mogao da bude gubitak prostorne orijentacije komandanta posade aviona što je dovelo do pogrešnih postupaka u rukovanju letjelicom", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenio je "Sputnjik".

U saopštenju se navodi da nisu utvrđeni prekršaji propisa uzimanja goriva na aerodromu u Sočiju niti ima dokaza o uticaju spoljnih faktora.

Ruski vojni avion srušio se krajem decembra u Crno more, nedaleko od Sočija, a niko od 92 putnika nije preživio.

Većinu putnika u avionu činili su članovi ansambla "Aleksandrov" koji su putovali iz Moskve ka bazi Hmejmim u Siriji kako bi učestvovali u proslavi Nove godine.

U avionu su bila 84 putnika i osam članova posade. Među putnicima je bilo i devet ruskih novinara.

Ostaci aviona pronađeni su na dubini od 50 do 70 metara i na udaljenosti od 1,5 kilometara od ruske obale.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

S.anje

01.06.2017 14:42

Pa ko i kod nas kriv je onaj sto ga nema.I rešen problem.Ova Rusija postade gora od nas,džaba bogatstvo,džaba nafta nema đ od demokratije.Jedan vladar i njegovi tajkuni rade šta hoće.Kad se pomeris iz Moskve pocinje jad i bijeda kao u Sovjetska vremena.A Meljnicenko balavi milijarde valja i nezna šta će od para.

ODGOVORITE
Name

DEGOTHIA

02.06.2017 07:56

NE LUPETAJ - LJUDI SU POGRIJEŠILI I TAČKA. RUTINSKA POGREŠKA KOJA SE DESAVA. NAVODNO SU NAKON POLETANJA UMJESTO TOČKOVA UVUKLI FLAPS I TO JE KRAJ...