Грешка пилота изазвала трагедију

Министарство одбране Русије саопштило је да је завршена истрага авионске несреће из децембра 2016. када је авион "Ту-154" пао у Црно море и да је највјероватнији узрок погрешна одлука и поступак једног од пилота.

Република Српска 01.06.2017 | 07:07
Грешка пилота изазвала трагедију
"Истрага је утврдила да би узрок несреће могао да буде губитак просторне оријентације команданта посаде авиона што је довело до погрешних поступака у руковању летјелицом", саопштило је Министарство одбране Русије, пренио је "Спутњик".

У саопштењу се наводи да нису утврђени прекршаји прописа узимања горива на аеродрому у Сочију нити има доказа о утицају спољних фактора.

Руски војни авион срушио се крајем децембра у Црно море, недалеко од Сочија, а нико од 92 путника није преживио.

Већину путника у авиону чинили су чланови ансамбла "Александров" који су путовали из Москве ка бази Хмејмим у Сирији како би учествовали у прослави Нове године.

У авиону су била 84 путника и осам чланова посаде. Међу путницима је било и девет руских новинара.

Остаци авиона пронађени су на дубини од 50 до 70 метара и на удаљености од 1,5 километара од руске обале.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

С.ање

01.06.2017 14:42

Па ко и код нас крив је онај сто га нема.И решен проблем.Ова Русија постаде гора од нас,џаба богатство,џаба нафта нема ђ од демократије.Један владар и његови тајкуни раде шта хоће.Кад се померис из Москве поциње јад и биједа као у Совјетска времена.А Мељниценко балави милијарде ваља и незна шта ће од пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

02.06.2017 07:56

НЕ ЛУПЕТАЈ - ЉУДИ СУ ПОГРИЈЕШИЛИ И ТАЧКА. РУТИНСКА ПОГРЕШКА КОЈА СЕ ДЕСАВА. НАВОДНО СУ НАКОН ПОЛЕТАЊА УМЈЕСТО ТОЧКОВА УВУКЛИ ФЛАПС И ТО ЈЕ КРАЈ...