Najava - 50 nijansi tenisa: NADAL - ĐOKOVIĆ!

Kada njih dvojica izađu na teren jedan naspram drugog, možemo očekivati samo vrhunsku predstavu. Verujemo da će tako biti i danas od 16 časova u polufinalu madridskog mastersa.

Tenis 13.05.2017 | 14:45
Najava - 50 nijansi tenisa: NADAL - ĐOKOVIĆ!
Malo koje sportsko rivalstvo će ikada moći da se poredi sa ovim. Ikone modernog tenisa, ljudi koji su način igre i pripreme prebacili u 21. vek, večeras se od 16.05 na stadionu Manolo Santana u čuvenoj Kaha magiki odmeravaju neverovatni 50. put!

Rafael Nadal i Novak Đoković su (jasno je već sasvim) više od rivala, pošto i jedan i drugi trenutno više znače od samog belog sporta. Bez njih i Rodžera Federera gledanost tenisa bi se prepolovila. Upravo zato je svaki duel između trojice meštera istorijski.

Tako je i ovog subotnjeg popodneva kada će se Španac i Srbin boriti za ulazak u finale mastersa koji su obojica osvajali, Nadal četiri, a Đoković dva puta. Naš as ujedno i brani titulu, a pobeda nad ovakvim rivalom bi mu mnogo značila pre svega u pogledu (poljuljanog) samopouzdanja. Jasno je da je Rafa favorit, pre svega zato što igra sve bolje od početka sezone. Igrao je finala na Australijan openu i na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju (sve izgubio od Federera), da bi sa povratkom na evropsku šljaku krenulo sve kako treba. Nadal je osvojio 10. titule na mastersu u Monte Karlu i na omiljenom turniru u Barseloni, a sada hita ka petom peharu u španskoj prestonici.

Sa druge strane Đoković ne može da se sastavi, a u ovoj sezoni je podigao pehar samo na njenom samom početku, u Dohi kada je delovalo da se vrationa staze uspeha nakon pada forme na kraju 2016.. Razočaranja su se nizala i evo ga u Madridu sa potpuno promenjenim stručnim štabom u kojem mu sada glavnu reč vode brat Marko i "lajf kouč" Pepe Imas. Čini se, ipak da je dobio malo na samopouzdanju u poslednje vreme, što je primetio i Felisijano Lopez kojeg je savladao u trećem kolu. Čini se, ipak da to nije dovoljno za ovog i ovakvog Rafu, na njegooj šljaci u njegovom Madridu, pred njegovim navijačima. Đoković mu naravno neće dozvoliti da se šeta po terenu i zabija, ali teško da može do pobede.

Što se tiče statistike, tu je sve jasno. Naš as vodi u međusobnom skoru 26:23, kao i na masterisma 16:9, u polufinalima je izjednačeno 8:8, ali Španac vodi sa 14:7 kada se igra na šljaci. Mentalna prednost je ono što ima Novak, pere svega zato što najbolje na svetu zna da pobedi Rafu, a to je i razlog što ima pozitivan skor sa njim s čime retko ko može da se pohvali. Naročito kada je veliki broj duela u pitanju. Takođe, Novak je vezao 15 osvojenih setova, pošto je poslednji od Rafe izgubio u finalu Rolan Garosa 2014. Pobednik meča ide na boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Austrijanac Dominik Tim i Urugvajac Pablo Kuevas.

Jedno je sigurno, kada njih dvojica izađu na teren jedan naspram drugog, možemo očekivati samo vrhunsku predstavu. Epsko rivalstvo koje i dalje živi!

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar