Најава - 50 нијанси тениса: НАДАЛ - ЂОКОВИЋ!

Када њих двојица изађу на терен један наспрам другог, можемо очекивати само врхунску представу. Верујемо да ће тако бити и данас од 16 часова у полуфиналу мадридског мастерса.

Тенис 13.05.2017 | 14:45
Најава - 50 нијанси тениса: НАДАЛ - ЂОКОВИЋ!
Мало које спортско ривалство ће икада моћи да се пореди са овим. Иконе модерног тениса, људи који су начин игре и припреме пребацили у 21. век, вечерас се од 16.05 на стадиону Маноло Сантана у чувеној Каха магики одмеравају невероватни 50. пут!

Рафаел Надал и Новак Ђоковић су (јасно је већ сасвим) више од ривала, пошто и један и други тренутно више значе од самог белог спорта. Без њих и Роџера Федерера гледаност тениса би се преполовила. Управо зато је сваки дуел између тројице мештера историјски.

Тако је и овог суботњег поподнева када ће се Шпанац и Србин борити за улазак у финале мастерса који су обојица освајали, Надал четири, а Ђоковић два пута. Наш ас уједно и брани титулу, а победа над оваквим ривалом би му много значила пре свега у погледу (пољуљаног) самопоуздања. Јасно је да је Рафа фаворит, пре свега зато што игра све боље од почетка сезоне. Играо је финала на Аустралијан опену и на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију (све изгубио од Федерера), да би са повратком на европску шљаку кренуло све како треба. Надал је освојио 10. титуле на мастерсу у Монте Карлу и на омиљеном турниру у Барселони, а сада хита ка петом пехару у шпанској престоници.

Са друге стране Ђоковић не може да се састави, а у овој сезони је подигао пехар само на њеном самом почетку, у Дохи када је деловало да се вратиона стазе успеха након пада форме на крају 2016.. Разочарања су се низала и ево га у Мадриду са потпуно промењеним стручним штабом у којем му сада главну реч воде брат Марко и "лајф коуч" Пепе Имас. Чини се, ипак да је добио мало на самопоуздању у последње време, што је приметио и Фелисијано Лопез којег је савладао у трећем колу. Чини се, ипак да то није довољно за овог и оваквог Рафу, на његоој шљаци у његовом Мадриду, пред његовим навијачима. Ђоковић му наравно неће дозволити да се шета по терену и забија, али тешко да може до победе.

Што се тиче статистике, ту је све јасно. Наш ас води у међусобном скору 26:23, као и на мастерисма 16:9, у полуфиналима је изједначено 8:8, али Шпанац води са 14:7 када се игра на шљаци. Ментална предност је оно што има Новак, пере свега зато што најбоље на свету зна да победи Рафу, а то је и разлог што има позитиван скор са њим с чиме ретко ко може да се похвали. Нарочито када је велики број дуела у питању. Такође, Новак је везао 15 освојених сетова, пошто је последњи од Рафе изгубио у финалу Ролан Гароса 2014. Победник меча иде на бољег из другог полуфинала у којем се састају Аустријанац Доминик Тим и Уругвајац Пабло Куевас.

Једно је сигурно, када њих двојица изађу на терен један наспрам другог, можемо очекивати само врхунску представу. Епско ривалство које и даље живи!

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар