„Plejstejšn 5“ stiže sledeće godine?

Uprkos tome što se „plejstejšn 4 pro“ i „slim“ tek odnedavno nalaze na tržištu, pojavile su se i prve spekulacije o novoj „Sonijevoj" igračkoj konzoli, koju će ta kompanija navodno pustiti u prodaju do kraja 2018. godine.

Informacione tehnologije 03.05.2017 | 11:34
„Plejstejšn 5“ stiže sledeće godine?
Naime, pojava čak dve poboljšane verzije četiri godine stare igračke konzole mnoge je naterala da se zapitaju da li je taj način poslovanja, koji podseća na lansiranje novih modela pametnih telefona, održiv u svetu igračkih konzola, od kojih se ipak očekuje duži život na tržištu.

I dok neki korisnici ističu da je to loš potez koji će mnoge vlasnike naterati da razmisle o kupovini svake nove „Sonijeve“ igračke konzole koja će se pojaviti u ponudi, drugi smatraju da je krajnje vreme da se napusti zastarela ideja o konzolama sa rokom trajanja dužim od tri ili četiri godine.

„Plejstejšn 3“ hrabro se držao gotovo deset godina, ali to nije bio slučaj sa „četvorkom“, koja će naslednika dobiti već iduće godine, prema predviđanjima analitičara Damijana Tonga, koji je predvideo i pojavu modela „pro“ i „slim“. 

U članku koji je objavljen u Volstrit džornalu, autor teksta Takaši Močizuki je, pišući o 60 miliona prodatih primeraka „plejstejšna 4“ i „Sonijevim“ finansijskim predviđanjima, pomenuo i verovatnoću da će „Soni“ do kraja iduće godine lansirati potpuno novu igračku konzolu. To je iznenadilo mnoge koji su verovali da će se „plejstejšn 4“ zadržati još barem nekoliko godina.

Ipak, čini se da kompanija priprema nešto veliko, verovatno podstaknuta glasinama o „Majkrosoftovoj“ novoj konzoli „prodžekt skorpio“ (Project Scorpio), koja bi trebalo da se pojavi do kraja godine i osmišljena je sa ciljem da potpuno iskoristi potencijal televizora visoke rezolucije 4K i pritom ostane kompatibilna sa „iks-boksom 1“.

S druge strane, neki korisnici smatraju da je „Soni“ u toj trci već pobedio i da su njegovi modeli „pro“ i „slim“ ispunili očekivanja, pa ne vide smisao u tako brzom lansiranju nove igračke konzole.

Kako piše list Forbs, malo je verovatno da će „Soni“ uskoro potvrditi bilo koje od ovih glasina, s obzirom na relativno mladu igračku konzolu „plejstejšn 4 pro“ i njen kontinuirani uspeh. 

RTS
foto:internet
 
 


 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar