PSŽ prelomio - dovodi novog sportskog direktora!

Stiže čovek koji je otkrio Falkaa, Hulka, Hamesa i Pepea! Nekadašnji funkcioner Porta Antero Enrike biće novi sportski direktor Parižana.

Fudbal 07.05.2017 | 18:30
PSŽ prelomio - dovodi novog sportskog direktora!
Sprema se ozbiljno renoviranje u Pari Sen Žermenu na leto, a zna se i ko će da sprovodi čistku. Naime, ugledni portugalski dnevnik A Bola objavio je da će novi sportski direktor Parižana biti Antero Enrike, nekadašnji funkcioner Porta. I to ne bilo koji, već čovek koji je zaslužan za pronalaženje i dovođenje igrača kao što su Pepe, Hulk, Falkao, Hames Rodrigez, Džekson Martinez, Lučo Gonzales i Lisandro Lopez.

Isti izvor objavio je da će Enrike na funkciju stupiti 1. jula, a glavni cilj će mu biti da napravi tim koji će najozbiljnije konkurisati za osvajanje Lige šampiona. On će na mestu sportskog direktora zameniti Patrika Klajverta, jer uprava kluba nije zadovoljna učinkom Holanđanina.

Naravno, podrazumeva da se će Portugalac dobiti odrešene ruke i veliki budžet kako bi ostvario zacrtani zadatak. Enrike je čak 26 godina bio u Portu na raznim funkcijama, a najduže, 10 godina, je obavljao ulogu generalnog menadžera. Bio je desna ruka moćnog i trofejnog predsednika Pinta da Koste.

Ipak, Enrike nije bio prvi izbor gazde PSŽ-a Nasera al Kelafija, koji je prethodno želeoMonćija, Bertu ili Sabatinija.

Parižani će ove sezone teško da odbrane titulu šampiona Francuske, jer posle poraza od Nice imaju tri boda manje i utakmicu više od prvoplasiranog Monaka. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar