Analiza: Krajnje je vrijeme da se Zvezda osloni na svoju djecu!

Zvezdina velika pobeda - šta to beše? Crveno-beli nisu savladali ozbiljnog protivnika već 419 dana, koliko je prošlo od trijumfa nad Partizanom u 150. derbiju (2:1). Da li je vreme da se u Ljutice Bogdana zapitaju?

Fudbal 20.04.2017 | 16:00
Analiza: Krajnje je vrijeme da se Zvezda osloni na svoju djecu!
Dominacija, 24 meča bez poraza protiv Bačke, Borca, Novog Pazara - sve je to palo u vodu. Partizan je na 154. večitom derbiju održao fudbalski čas, nadigrao je rivala i pobedio sa 3:1. Da li će u Zvezdi uvideti da je ta superiornost lažna i da niko ne veruje u nju?

Kako drugačije objasniti činjenicu da Zvezda ove sezone nije pobedila Partizan, najvećeg rivala? Da li će titula, ako je crveno-beli osvoje, biti zaslužena? Da bi bio najbolji, moraš da pobeđuješ najveće konkurente.

Za očajne rezultate su zaslužni i stranci koji su miljama daleko od pojačanja, ma koliko se trener i čelnici trudili da to prikažu drugačije. To se videlo i na 154. derbiju, kada su Donald, Le Talek, Frimpong, Boaći, Ruiz i Kanga podsećali na polovnu robu, koju je Zvezda kupila na rasprodaji. Istina je da su samo crveno-beli klinci želeli pobedu, jer je crveno-beli dres za njih svetinja! Samo, oni su u manjini u redovima šampiona.

Stav su pokazali i navijači, koji ne žele na terenu istrošene strance, već Zvezdinu decu. Zato i ne dolaze na naš najveći stadion. Jer, ko može da ih ubedi da je Ruiz bolji od Adžića i Srnića? Čime je Kostarikanac zaslužio zacementirano mesto u prvoj postavi? Ista je situacija i sa Le Talekom, zbog koga ispašta Uroš Račić.

Mesta u timu nema ni za Vanju Vučićevića iako je on pokazao da ima kvalitet da predvodi crveno-bele. Rukovodstvo je očigledno zadovoljno, ali ne i navijači, koji žele da uživaju u potezima svoje dece. Mora se strancima naći klub, prodati ih, a to može samo ako igraju. Nema veze kako, važno je da su na terenu. A klub će da trpi, i rezultati, i naša deca...

Veliki deo neuspeha je delo i šefa struke crveno-belih, trenera za domaću upotrebu. No, posle ovakvih izdanja pitanje je da li zaslužuje taj epitet. U ovosezonskim derbijima ga je taktički razbio Marko Nikolić, pa se u njegove trenerske kvalitete i iskrene namere i te kako sumnja. Pristalice crveno-belih na društvenim mrežama traže njegovu smenu, ali on ne odustaje. Ubeđen je da je uspešan trener. Ipak, rezultati ga razuveravaju.

Porazom u derbiju je produbljena agonija crveno-belih, jer šampion 419 dana ne zna za pobedu u takozvanim velikim utakmicama. Tim iz Ljutice Bogdana je poslednju ostvario 27. februara 2016. protiv Partizana (2:1). Tada je Zvezda pobegla velikom rivalu na plus 32, tako da meč i nije bio od nekog značaja.

Od tada je prošlo 14 meseci, a crveno-beli nisu uspevali da obraduju navijače. Ni u Evropi, ni u domaćem prvenstvu. Doduše, jeste savladana Valeta dva puta... No, ako su Maltežani veliki protivnik, onda je Zvezda svakako mala.

Zvezda prvak i bez pobede nad Partizanom

Fudbaleri Crvene zvezde, iako su dva puta izgubili od Partizana, biće šampioni ako do kraja pobede sve rivale. Naime, večiti su izjednačeni na vrhu superligaške tabele i ako tako ostane na kraju prvenstva, crveno-beli će biti prvaci jer su pred početak plej-ofa bili bolje plasirani od “parnog valjka”. Da li zasluženo?

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar