Анализа: Крајње је вријеме да се Звезда ослони на своју дјецу!

Звездина велика победа - шта то беше? Црвено-бели нису савладали озбиљног противника већ 419 дана, колико је прошло од тријумфа над Партизаном у 150. дербију (2:1). Да ли је време да се у Љутице Богдана запитају?

Фудбал 20.04.2017 | 16:00
Анализа: Крајње је вријеме да се Звезда ослони на своју дјецу!
Доминација, 24 меча без пораза против Бачке, Борца, Новог Пазара - све је то пало у воду. Партизан је на 154. вечитом дербију одржао фудбалски час, надиграо је ривала и победио са 3:1. Да ли ће у Звезди увидети да је та супериорност лажна и да нико не верује у њу?

Како другачије објаснити чињеницу да Звезда ове сезоне није победила Партизан, највећег ривала? Да ли ће титула, ако је црвено-бели освоје, бити заслужена? Да би био најбољи, мораш да побеђујеш највеће конкуренте.

За очајне резултате су заслужни и странци који су миљама далеко од појачања, ма колико се тренер и челници трудили да то прикажу другачије. То се видело и на 154. дербију, када су Доналд, Ле Талек, Фримпонг, Боаћи, Руиз и Канга подсећали на половну робу, коју је Звезда купила на распродаји. Истина је да су само црвено-бели клинци желели победу, јер је црвено-бели дрес за њих светиња! Само, они су у мањини у редовима шампиона.

Став су показали и навијачи, који не желе на терену истрошене странце, већ Звездину децу. Зато и не долазе на наш највећи стадион. Јер, ко може да их убеди да је Руиз бољи од Аџића и Срнића? Чиме је Костариканац заслужио зацементирано место у првој постави? Иста је ситуација и са Ле Талеком, због кога испашта Урош Рачић.

Места у тиму нема ни за Вању Вучићевића иако је он показао да има квалитет да предводи црвено-беле. Руководство је очигледно задовољно, али не и навијачи, који желе да уживају у потезима своје деце. Мора се странцима наћи клуб, продати их, а то може само ако играју. Нема везе како, важно је да су на терену. А клуб ће да трпи, и резултати, и наша деца...

Велики део неуспеха је дело и шефа струке црвено-белих, тренера за домаћу употребу. Но, после оваквих издања питање је да ли заслужује тај епитет. У овосезонским дербијима га је тактички разбио Марко Николић, па се у његове тренерске квалитете и искрене намере и те како сумња. Присталице црвено-белих на друштвеним мрежама траже његову смену, али он не одустаје. Убеђен је да је успешан тренер. Ипак, резултати га разуверавају.

Поразом у дербију је продубљена агонија црвено-белих, јер шампион 419 дана не зна за победу у такозваним великим утакмицама. Тим из Љутице Богдана је последњу остварио 27. фебруара 2016. против Партизана (2:1). Тада је Звезда побегла великом ривалу на плус 32, тако да меч и није био од неког значаја.

Од тада је прошло 14 месеци, а црвено-бели нису успевали да обрадују навијаче. Ни у Европи, ни у домаћем првенству. Додуше, јесте савладана Валета два пута... Но, ако су Малтежани велики противник, онда је Звезда свакако мала.

Звезда првак и без победе над Партизаном

Фудбалери Црвене звезде, иако су два пута изгубили од Партизана, биће шампиони ако до краја победе све ривале. Наиме, вечити су изједначени на врху суперлигашке табеле и ако тако остане на крају првенства, црвено-бели ће бити прваци јер су пред почетак плеј-офа били боље пласирани од “парног ваљка”. Да ли заслужено?

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар