LŠ: Real preko CR7 do preokreta u Minhenu, slavlje Atletika protiv Lestera!

Ekipe Real Madrida i Atletika ostvarili su pobede u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona.  Real zabo zastavu u Minhenu! Ronaldovo poluvreme je pesma, Vidalovo poluvreme je tuga! Bajern mogao do 2:0, Real i do ubeljivije pobede da ne beše čudesnog Nojera.  Atletiko kuca na vrata polufinala: Grizman iz poklon penala potopio jalovi Lester! Jorgandžije u svom stilu - minimalna, ali vredna pobeda od 1:0 protiv šampiona Engleske.

Fudbal 12.04.2017 | 23:10
LŠ: Real preko CR7 do preokreta u Minhenu, slavlje Atletika protiv Lestera!
’Kraljevići’ su na gostovanju u Minhenu posle preokreta savladali Bajern sa 2:1, dok su ’Jorgandžije’ minimalnim rezultatom pobedile Lester – 1:0.

Dvostruki strelac za Real bio je Kristijano Ronaldo, u 47. i 77. minutu i tako stigao do brojke od 100 postignutih golova u evropskim takmičenjima.

Jedini gol za Bajern postigao je Arturo Vidal u 25. minutu, a isti igrač u finišu prvog poluvremena nije iskoristio jedanaesterac.

Najbolju priliku na početku večerašnjeg meča na Alijanc Areni imao je Karim Benzema koji je u 18. minutu pogodio prečku.

Sedam minuta kasnije stigla je kazna, pošto je Vidal doveo Bajern u vođstvo. Vidal je posle centaršuta iz kornera sjajno reagovao i glavom poslao loptu u mrežu Reala.

Obe ekipe su imale prilike da do kraja prvih 45 minuta postignu još neki gol, ali najveće uzbudjenje dogodilo se u sudijskoj nadoknadi vremena.

Frank Riberi je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila Karvahala. a sudija Nikola Ricoli je procenio da je to bilo igranje rukom i pokazao na "belu" tačku. Odgovornost je preuzeo Vidal, ali je šutirao preko gola.

Samo dva minuta po povratku na teren Real je stigao do izjednačenja pogotkom Ronalda na asistenciju Karvahala.

Španskom klubu posao je dodatno bio olakšan od 61. minuta kada je Havi Martines zaradio drugi žuti karton. ;

Real je nastavio da napada, ali je u tim trenucima Manuel Nojer bio sjajan na golu Bajerna. Međutim, ni Nojer nije mogao sve da zaustavi, pa je Ronaldo u 77. minutu postigao svoj drugi gol na meču i doneo pobedu svojoj ekipi.

Revanš meč je na programu naredne nedelje u Madridu.

Četvrtu godinu zaredom Bajern ne uspeva da reši špansku zagonetku, a Real Madrid se iz Minhena vraća sa viziranom kartom za polufinale Lige šampiona koju mora da overi pred svojim navijačima sledeće nedelje. Prvi deo fudbalskog blokbastera u Minhenu je doneo veliku glavobolju Bavarcima i kapitalnih 2:1 Madriđanima.

Dva različita poluvremena smo videli na Alijanc Areni. Prvo u kojem je Arturo Vidal mogao da postane heroj Bajerna i drugo u kojem je Kristijano Ronaldo postao heroj Real Madrida. Vidalje doveo Bajern u vođstvo, imao penal za 2:0, promašio i častio Real novim životom.Ronaldo je uprkos natčovečanskim naporima Manuela Nojera uspeo da pokaže da JESTE čovek za velike utakmice i u dva navrata je hakovao čarobnu šifru kojom je Nojerzaključao Bajernov gol.

Bajernova strahovlada u Nemačkoj prestaje da širi moć kada je preko puta neko iz velike trojke sa Pirineja. Prethodne tri godine su ih Real, Atletiko i Barsa zaustavljali u polufinalu. Sada su blizu eliminacije u četvrtfinalu. Ni „Mister Liga šampiona“ KarloAnćeloti nije doneo Bavarcima lek za migrene koje imaju od predstavnika najbolje i najjače lige na svetu. Izgleda da nije bilo do Pepa već do snage Španaca...

Bajern je prvi put u sezoni video da nije svemoćan u Minhenu i da se neće igrati baš onako kako on svira. Sve utakmice do sada su im bili gaženje nejake konkurencije u koju ubrajamo i Vengerove gubitnike. Ovo je bila prva velika utakmica ove sezone u kojoj rival nije ostao impresioniran Bajernovom veličinom i došao je da ga pobedi.

Tako je Nojer u 18. minutu morao vrhovima prstiju i uz pomoć prečke da spasava gol posle Benzeminog skoka. Bez Levandovskog, Bajern je ledolomac bez one oštice na vrhu. Može da gura na silu jedno vreme, ali na kraju mora da stane...

U odsustvu prve puške Levandovskog, Arjen Roben je preuzeo konce Bajernove igre u svoje ruke i u svom cik-cak stiliu počeo da stavlja Madriđane na muke. Nizali su se korneri posle njegovih prodora, a Bajern je pritiskao i posle šestog udarca iz ugla za samo 25 minuta je konačno našao rupu. Njeno ime je Načo Fernandez kojem je Vidalprelako pobegao i zakucao loptu glavom u mrežu. U 40. minutu je Vidal još jednom mogao glavom da matira Navasa ali je tukao pored gola. tada je prvi put imao Real na kolenima. Na drugoj strani je Nojer zaustavio Ronalda i odbranio drugi zicer. 

Kada je izgledalo da će Bajern otići na poluvreme sa minimalnih 1:0, italijanski arbitar Ricoli ih je častio poklonom za 2:0 posle sporne situacije u šesanestercu Reala koju je označio kao igranje rukom Karvahala i pokazao je na belu tačku. 

Loptu je odmah zgrabio raspoloženi Vidal rešen da baš on presudi Bajernu. Više energije je potrošio na svađanje i kukumavčenje da sudija pokaže žuti karton Karvahalu nego na koncentraciju pre udarca sa bele tačke. Koja mu je falila nekoliko sekundi kasnije kada je poslao loptu nebu pod oblake i propustio još jednu šansu da dotuče Real. 

Vidalovi promašaji će dugo proganjati Bajern. Košmaran kraj prvog poluvremena se ubrzo pretvorio u još strašniji start drugog dela igre. Karvahal je centrirao na penal, aRonaldo volejom prvi put večeras probo Bajern. 

Potom je Nojer skinuio i treći zicer kada je zaustavio Bejla. Zidan je reagovao i umesto indisponiranog Velšanina uveo talentovanog i tehnički superiornijeg Asensija. I pogodio! 

Ronaldo je nastavio da uništava Real i posle sat vremena igre mu zadao još jedan težak udarac, kada je "navukao" Martineza da dobije drugi žuti i tada je Bajern bio zreo za konačan pad. 

Nojer je nastavio da spasava Bavarce neko vreme i u intervlau od 10 minuta strašnim odbranama zaustavio Ramosa, Benzemu u dva navrata i Ronalda. Međutim, ni Nojer nije svemoguć. Nije ništa mogao u 77. minutu protiv Ronalda. Previše bi bilo da je i ono odbranio... Asensio je našao Ronalda, a Portugalac 100. golom u evrokupovima stavio lični pečat na ovu pobedu. Do kraja je Real propustio još jednu dobru šansu da postigne treći gol i obezbedi rutinski revanš u Minhenu. 

Real ima sedmo uzastopno polufinale Lige šampiona na tanjiru. Jeste da je preko puta Bajern, ali ovaj večerašnji Bajern ne može u Madridu protiv ovog Reala. Da ne beše čudesnog Nojera, već večeras bi sve bilo rešeno... 

BAJERN - REAL MADRID 1:2 (1:0)
/Vidal 25 - Ronaldo 47, 77/

BAJERN (4-2-3-1): Nojer - Lam, Martinez, Boateng, Alaba - Alonso (od 64. Bernat), Vidal - Roben, Alkantara, Riberi (od 66. Daglas Kosta) - Miler (od 81. Koman)

REAL MADRID (4-3-3): Navas - Karvahal, Naćo, Ramos, Marselo - Modrić (od 90+1. Kovačić), Kazemiro, Kros - Bejl (od 59. Asensio), Benzema (od 83. Rodrigez), Ronaldo

Atletiko kuca na vrata polufinala: Grizman iz poklon penala potopio jalovi Lester! Jorgandžije u svom stilu - minimalna, ali vredna pobeda od 1:0 protiv šampiona Engleske.

Madridski tim je na ’Kalderonu’ sada ima minimalnu prednost pred revanš za šest dana u Engleskoj.

Jedini pogodak na meču postigao je Antoan Grizman u 27. minutu posle strata Olbrajtona u šensaestercu. Ipak, to je bila očigledna greška sudije jer je Olbrajton srušio francuskog napadača izvan kaunenog postora.

U nastavku meča domaćini su pretili pred golom Kaspera Šmajhela, ali nije uspela da dođe do veće prednosti.

Još jedna sporna situacija – u 60. minutu, Marez je pao u šenaestercu posle manjeg kontakta sa Gabijem, ali je sudija procenio da to nije bilo za penal.

Dva minuta kasnije, najbolju šansu za ’Jorgandžije’ imao je Fernando Tores, ali se pri šutu okliznuo i lopta je završila daleko od gola gostujuće ekipe.

Ekipa Dijega Simeonea imala je do kraja inicijativu, ali su se gosti branili i nisu dozvolil veću prednost domaćina.

Korak po korak, nekako opet iz senke, Atletiko Madrid i Dijego Simeone krče put ka samoj završnici Lige šampiona. Jorgandžije su na stadionu Visente Kalderon pobedili engleski Lester sa 1:0 i, na osnovu prikazane igre, relativno mirno mogu da čekaju revanš na King Pauer stadionu.

Nije ovo bila baš briljantna partija Atletika, imali su i neke bolje nastupe ove sezone, ali je španski klub sasvim zasluženo i čini se čak rutinski smirio četu Krega Šekspira. Imao je više šansi i udaraca ka golu protivnika, ali istini za volju, treba napomenuti da je Atletiko gol da iz poklon-penala u 27. minutu.  

Sudija Erikson je duel Marka Olbrajtona i Antoana Grizmana okarakterisao kao faul, što on i jeste bio, ali van kaznenog prostora, ali ga je švedski arbitar “uvukao“ u 16 metara.

A za razliku od nekih prethodnih penala u važnim utakmicama, Grizman je u večerašnjoj situaciji bio baš hladan, kao špricer i nije bilo spasa Kasperu Šmajhelu.

Mogli su domaći da povedu već u devetom minutu, Koke je dobro šutirao sa 22 metra, bio je blizu, ali je lopta na kraju završila na stativi.

Do kraja prvog dela igre kapiten Atletike još jednom se našao u prilici da zatrese protivničku mrežu, međutim, prohujala je bubamara pored stative, a Lester je mogao da predahne.

Atletiko je čvrsto držao konce igre u svojim rukama praktično na svakom delu terena, a Lester je bio prilično napadački impotentan. O tome svedoči i podatak da Lisice nisu uputile nijedan udarac u okvir gola Atletika.

Najbolji igrač šampionskog Lestera iz prošle sezone, Rijad Marez potpuno je utonuo u sivilo maltene tokom svih 90 minuta. Kao da ga nije ni bilo. U stvari, „pojeli“ su ga Simeoneovi pitbulovi u defanzivi.

Da stvar bude gora po Lester, u revanš utakmici neće moći da računaju na stub odbrane,Roberta Huta, koji je dobio suspendujući žuti karton.

U završnici utakmice mogao je i rezervista Anhel Korea da duplira prednost Atletika, ali baš nije imao sreće. 

ATLETIKO MADRID - LESTER 1:0 (1:0)
/Grizman 28pen/

ATLETIKO MADRID (4-4-2): Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Luis - Saul Nigez, Gabi, Koke, Karasko (od 65. Korea) - Tores (od 75. Partej), Grizman

LESTER (4-4-2): Šmajhel - Simpson, Benaluan, Hut, Fuhs - Marez, Drinkvoter, Ndidi, Olbrajton - Vardi (od 77. Slimani), Okazaki (od 46. King)

Liga šampiona – četvrtfinale:

Atletiko Madrid - Lester 1:0 (1:0)
Grizman 27

Bajern - Real Madrid 1:2 (1:0)
Vidal 25 – Ronaldo 47, 77

Dortmund – Monako 2:3 (0:2)
Dembele 57, Kagava 84 –Mbape 19, Bender 35 (ag), Mbape 79

sreda

Juventus – Barselona 3:0 (2:0)
(Dibala 7, 22, Kjelini 55)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar